Blogi

Yllättävät vegaaniset tuotteet

December 18, 2019

 

Näin joulun, tammikuun ja Vegaanihaasteen lähestyessä ajattelin tarttua kynän (näppäimistön) varteen tällä kertaa tuotenäkökulmasta. Vegaaniruokavalion alkutaipaleella, ja paljon myöhemminkin, hämmennystä aiheuttavat yleensä tietyt tuotteet; monissa muuten kasviperäisissä elintarvikkeissa voi kummitella esimerkiksi maitoproteiini tai jokin eläinperäinen lisäaine. Ajattelin tässä kirjoituksessa kuitenkin esitellä sellaisia tuotteita, jotka ovat vahingossa vegaanisia tai joita ei ensisilmäykseltä uskoisi vegaanisiksi. Korvaamaton apu vegaanisten tuotteiden tunnistamisessa on vegaanituotteet.net –sivusto, josta löytyy lähes kaikki kaupoissa tarjolla olevat vegaaniset tuotteet – sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää kauppareissuilla! :-)

 

Yllättäviä vegaanituotteita ovat...

 

Nämä joulun klassikkomakeiset

 

Wiener Nougat (Fazer) 

Vihreät kuulat (Fazer)

Mariannet (Fazer)

Tonttumarmeladit (Panda)

Pandan sydänmarmeladit (Panda)

Liköörikonvehdit (Panda)

 

Näiden lisäksi myös monet, uudemmat herkut sopivat toki vegaanin arki- ja juhlapöytään :-)

 

Oreot

 

Aina yhtä ihanat, moussekakkujen pohjaksi täydellisesti sopivat klassikkokeksit ovat vegaanisia! Tavallisten oreoiden lisäksi double-, mint-, strawberry cheesecake- sekä choc’o brownie-maut ilostuttavat vegaaneja olemassaolollaan. 

 

Käytännössä kaikki kaupan lehtitaikinat

 

Valmiit lehtitaikinat ovat käytännössä aina vegaanisia, joten joulutortuilla voi täyttää vatsansa myös vegaanina! Lehtitaikinasta saa myös pienellä vaivalla askarreltua Wiener Nougat’n kanssa tällaisen herkkukuusen joulupöytään.

 

 

Hiivat, maitohappobakteerit ja maitohappo

 

Vegaaninen ruoka ei sisällä mitään eläinperäisiä tuotteita, mutta hiivat ja bakteerit eivät kuulu biologisen jaottelun mukaisesti eläimiin; hiivat kuuluvat sienten kuntaan ja bakteerit puolestaan omaan esitumaisten kuntaansa. Leivinhiiva ja maitohappobakteerit tai probiootit ovat siten myös vegaaneille soveltuvia tuotteita. Maitohappobakteerikapseleista kannattaa kuitenkin tarkistaa kapselin ainesosat – ne on tyypillisesti valmistettu joko liivatteesta tai kasvitärkkelyksestä. 

 

Maitohappo lisäaineena voi myös hämmentää useimpia vegaaneja nimensä vuoksi. Elintarvikkeissa käytetty maitohappo on kuitenkin lähes poikkeuksetta tuotettu kasvitärkkelyksestä eli myös vegaanit voivat käyttää sitä huoletta. Kosmetiikassa ja lääkeaineissa maitohappo saattaa kuitenkin olla eläinperäinen.

 

Danerolles croissantit

 

Vahingossa vegaaninen tuote, jota voi hyödyntää esimerkiksi brunssipöydässä viikunahillon kanssa!

 

Hoviruoan riisipiirakat

 

Hoviruoalla on tarjonnassaan vahingossa vegaanisia, yhdeksän kappaleen pakkauksissa myytäviä riisipiirakoita sekä vegaanisena mainostettavia, neljän kappaleen pakkauksissa myytäviä riisipiirakoita. Valmista levitteeksi vielä munatonta voita esimerkiksi tällä reseptillä, ja joulun herkkuhetki on taattu! 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Katso myös nämä tekstit

Vegaanin lautasmalli

November 21, 2018

1/10
Please reload

Uusimmat tekstit
Please reload

Arkisto
Please reload

Hae asiasanoilla