Blogi

Valmentajaesittely: Iiris

Moikka! Olen Iiris, ravitsemustieteen maisteriopiskelija ja Vegan Fitnessin uusin asiantuntijavahvistus. Tässä postauksessa haluan kertoa teille hieman taustastani, itsestäni sekä roolistani Vegan Fitnessillä.

Polkuni ravitsemustieteilijäksi on ollut pitkä ja monivaiheinen. Alun perin valmistuin pukuompelijaksi kaksoistutkinnosta, mutta huomasin jo näiden opintojen aikana, että minulla oli vahva kutsumus ravitsemuksen pariin. Valmistumisen jälkeen täydensin ylioppilastutkintoani vielä kemian ja biologian ylioppilaskirjoituksilla ja hain samalla yliopistoon ravitsemustieteisiin, elintarviketieteisiin sekä biokemiaan. En päässyt ensisijaiseen hakukohteeseeni, eli ravitsemustieteisiin, vaan sen sijaan sain paikan Helsingin yliopistosta elintarviketieteistä. Elintarviketieteiden opintojen aikana kuulostelin, oliko kiinnostukseni oikeasti ravitsemustieteessä vai sittenkin itse ruoassa ja elintarvikkeissa. Kuitenkin varsin nopeasti minulle tuli selväksi, että ravitsemustiede oli minun juttuni. Elintarviketieteiden opiskelun aikana keräsin asiantuntemusta monipuolisesti ruokaan ja ravitsemukseen liittyvissä asioissa, ja tutuksi tuli niin ihmisen fysiologia kuin elintarviketurvallisuuskin. Elintarviketieteiden kandidaatiksi valmistumisen jälkeen vaihdoin pääaineekseni ravitsemustieteen ja tällä hetkellä olen gradua vailla valmis ravitsemustieteilijä.


Nuoren aikuisikäni läpi kestäneen ravitsemuskiinnostuksen lisäksi olen ollut kiinnostunut kasvissyönnistä sekä itselleni mieluisan liikuntamuodon löytymisestä. Aloinkin jo reilu kymmenen vuotta sitten siirtymään kohti kasvipainotteisempaa ruokavaliota ja kuutisen vuotta sitten siirryin vegaaniseen ruokavalioon. Samoihin aikoihin löysin myös kiinnostuksen salitreenaamiseen, mikä on viime vuosien aikana muuttunut hieman tavoitteellisemmaksi: aloitinkin viime talvena fitnessurheiluvalmennuksessa, ja tavoitteenani on tulevaisuudessa kisata vegaanina bikini fitness -urheilijana.

Vapaa-ajalla jos minua ei löydä ruokakaupasta, vegaaniruokatapahtumista tai kuntosalilta, olen todennäköisesti keikalla (nauttimassa erityisesti Nightwish-yhtyeen musiikista) tai syömässä. Mainittakoon vielä, että arkiruokailuni on yleensä varsin simppeliä ja rakkauteni kaurapuuroa kohtaan on ehtymätön.


Vegan Fitnessillä toimin ravintoneuvojana sekä personal trainerina, ja tällä hetkellä teen asiakkailleni ruokapäiväkirja-analyysejä. Palvelun löytyy Vegan Fitnessin verkkokaupasta Ruokapäiväkirja-analyysin kohdalta. Tulen myös tulevaisuudessa myös valmentamaan asiakkaita liikunnan saralla PT:nä. Mikäli kaipaat lisätietoa tarjolla olevista palveluistani tai jos joku muu asia pohdituttaa, minulle voi laittaa meiliä osoitteeseen iiris@veganfitness.fi


Iloa heinäkuuhun!

#tiimiesittely

Katso myös nämä tekstit