Blogi

Minestronekeitto


Onpa ihanaa olla takaisin reseptien parissa! Hellan ääreen paluuta teemoitti Helsinkiinkin saapunut ensilumi, joka sai minut heti haaveilemaan lämmittävistä, kotoisista ruoista. Mikä olisikaan sopivampi resepti kyseiseen kategoriaan, kuin tämä superherkullinen ja hieman tulinen minestronekeitto. Resepti on alun perin ihanasta Pidempi korsi –blogista, jota olen vain hieman muokannut enemmän omaan makuuni sopivammaksi; keittoa voi siis hyvin tuunata omilla lempimausteilla! Olisiko teillä muuten jotain reseptitoiveita tai tuntuisiko joku ateriakategoria kaipaavan esimerkiksi blogisarjaa? Kommentoi tämän postauksen alle, jos tulee mitä vain toiveita mieleen! :-)

Minestronekeitto (4-6 annosta)

loraus rypsiöljyä

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

3 porkkanaa

1 l vettä

400 g tomaattimurskaa

kasvisliemikuutio (suhteuta määrä pakkauksen ohjeistuksen mukaan 1,5 litraan nestettä)

2 dl simpukkapastaa

tölkki kidneypapuja (muutkin pavut käy)

200 g pakasteherneitä

2 tl kuivattua persiljaa

mustapippuria

(srirachaa maun mukaan)

Pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana kuutioksi. Lorauta kattilan pohjalle rypsiöljyä ja kuullota sipuli. Lisää sitten valkosipuli sekä porkkana ja kuullota vielä hetki. Kaada joukkoon vesi ja tomaattimurska sekä murenna mukaan kasvisliemikuutio. Anna keitoksen kiehahtaa ja lisää sitten pasta. Anna pastan keittyä hetki ja lisää joukkoon pavut ja herneet. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä, kunnes pasta on kypsää. Mausta keitto persiljalla, mustapippurilla ja halutessasi srirachalla. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Nauti!

#pasta #pavut #resepti #reseptit #pääruoka #terveellinenruoka

Katso myös nämä tekstit