Blogi

Porkkana-kardemummakeitto

October 3, 2018

Parasta syksyssä: herkulliset sosekeitot!

 

Tykkään kokkailla isoja annoksia ruokaa kerralla, sillä vaikka ruoanlaitto onkin mukavaa puuhaa, en halua käyttää kaikkea (rajallista) vapaata aikaani keittiössä. Helppoja sosekeittoja ja pataruokia tuleekin tehtyä paljon, etenkin syksyn ja talven aikana.

 

Tämä resepti on saanut vaikutteita Lähi-Idän keittiöstä. Rakastan voimakkaita mausteita ja uusia makuyhdistelmiä. Uudeksi rakkauden kohteekseni onkin muodostunut kardemumma!

 

 

Porkkana-kardemummasosekeitto

4 annosta

 

1 rkl öljyä

1 keskikokoinen sipuli silputtuna

500g porkkanaa kuorittuina ja paloiteltuina

2-3 valkosipulinkynttä silputtuna

noin 1 cm pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna

1 tl jauhettua kardemummaa

1/2 tl kurkumaa

1 tlk valkopapuja tai punaisia linssejä, valutettuna ja huuhdeltuna

1 rkl vehnäjauhoja

7,5 dl kasvislientä

1 limetin mehu

(suolaa ja mustapippuria)

 

* Lämmitä öljy kattilassa. Lisää sipuli, porkkana, valkosipuli, inkivääri, kardemumma ja kurkuma ja kuullota aineksia hiljalleen muutaman minuutin ajan.

* Lisää kattilaan pavut tai linssit ja vehnäjauho ja kaada joukkoon kasvisliemi ja limettimehu.

* Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia (eli kunnes porkkanapalat ovat pehmeitä).

* Nosta keitto liedeltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla -- itse en kokenut kumpaakaan tarpeelliseksi, sillä keitto oli hyvinkin makoisaa jo sellaisenaan!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Katso myös nämä tekstit

Vegaanin lautasmalli

November 21, 2018

1/10
Please reload

Uusimmat tekstit
Please reload

Arkisto
Please reload

Hae asiasanoilla