Blogi

Turkkilaiset jugurttisalaatit

September 26, 2018

Nämä reseptit olen häikäilemättömästi varastanut turkkilaiselta serkultani Melisiltä. Enkä harmittele sitä yhtään, sillä alla oleva porkkanasalaatti on yksi parhaimmista makukokemuksista, jonka olen saanut jakaa ihanan serkkuni kanssa Istanbulissa. Alkuperäisessä reseptissä käytetään runsaasti öljyä ja täysirasvaista turkkilaista jogurttia (eläinperäistä, siis). Itse kokkailin tätä ensimmäistä kertaa kun järjestin Lähi-Idästä inspiroitunutta nyyttikesti-tyttöjeniltaa muutamalle kymmenelle kaverilleni.

 

Jostain syystä porkkanasalaatti loppui heti.

 

Alla oleva kesäkurpitsasalaatti valmistui keittiössämme ensimmäistä kertaa tänään. Olen aikaisemmin tehnyt munakoisopohjaista jogurttisalaattia, mutta kasvimaamme tuottaa runsaasti kesäkurpitsaa, joten näillä mennään!

 

Nämä salaatit toimivat vallan mainiosti mezepöydässä tai lisukkeena seitanille tai muulle "lihaisalle" kasvisruoalle.

 

Toivottavasti tykkäät!

 

 

Porkkanasalaatti, eli Havuç Ezmesi

4 annosta

 

1 rkl öljyä

500g porkkanaa, karkeasti raastettuna

3 valkosipulinkynttä, raastettuna

1 tl kuminaa

2 dl makeuttamatonta soijajogurttia

ripaus suolaa ja pippuria

1 rkl sitruunamehua

 

* Lämmitä öljy paistinpannulla. Lisää pannulle raastetut porkkanat, valkosipulinkynnet ja kumina. Anna porkkanaraasteen paistua keskilämmöllä 10-15 minuuttia tai kunnes porkkana on pehmennyt kunnolla.

* Anna porkkanaseoksen jäähtyä. Sekoita joukkoon jogurtti, suola ja pippuri sekä sitruunamehu.

* Jäähdytä seosta jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.

 

Kesäkurpitsasalaatti

4 annosta

 

1 rkl öljyä

1 kesäkurpitsa, karkeasti raastettuna

3 valkosipulinkynttä, raastettuna

1 tl kuivattua tilliä

2 dl makeuttamatonta soijajogurttia

kourallinen tuoreita mintunlehtiä

ripaus suolaa ja pippuria

1 rkl sitruunamehua

 

* Lämmitä öljy paistinpannulla. Lisää pannulle raastetut kesäkurpitsat ja valkosipulinkynnet. Anna raasteen paistua keskilämmöllä 10-15 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsa on kuullottunut lähes läpinäkyväksi.

* Anna seoksen jäähtyä. Sekoita joukkoon jogurtti, pieneksi pilkotut mintunlehdet, tilli, suola ja pippuri sekä sitruunamehu.

* Jäähdytä seosta jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Katso myös nämä tekstit

Vegaanin lautasmalli

November 21, 2018

1/10
Please reload

Uusimmat tekstit
Please reload

Arkisto
Please reload

Hae asiasanoilla