Porkkanakakun makeinen uunipuuro
Lupasin järjestää ystävälleni treenin jälkeen ”jotain hyvää”, joten pistin leipoen! Noin kymmenen minuutin valmisteluilla ja parinkymmenen minuutin odottelulla saimme pöytään ihanalle tuoksuvaa uunipuuroa, joka sopii myös tavoitteelliselle urheilijalle.

Porkkanakakun makuinen uunipuuro
(6 annosta)
Kuivat aineet:
5 dl kaurahiutaleita
1 dl vaniljanmakuista proteiinijauhetta (itse käytän tätä)
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
1,5 tl vaniljajauhetta
Ripaus jauhettua kardemummaa
0,5 dl rusinoita
Kosteat aineet:
7 dl vettä
4 porkkanaa, kuorittuna ja raastettuna
Lisäksi:
0,5 dl mantelilastuja
* Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
* Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
* Sekoita porkkanaraaste ja vesi keskenään.
* Lisää porkkana-vesiseos kuiviin aineksiin ja sekoita hyvin.
* Kaada puurotaikina uunivuokaan (itse käytin 23 cm x 32 cm kokoista lasagnevuokaa) ja ripottele mantelilastut puuron päälle.
* Paista uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes mantelilastut ovat saaneet kauniin ruskean sävyn.
Puuron voi tarjoilla sellaisenaan, kasvimaidon tai -jogurtin kanssa tai jälkiruokana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Toivottavasti tykkäät!
/Ulrika
Yhdessä annoksessa on
218 kcal
12 g proteiinia
33 g hiilihydraatteja
5 g rasvaa
Ateria on Monashin sovelluksen mukaan FODMAP-ruokavaliolle sopiva, sillä rusinoiden määrä per annos on pieni (noin 0,5 rkl/annos).
#fodmap #soijaton #resepti #leivonta #edullisetruoat #terveellinenruoka #herkut #aamupala #herkku #ruokavalio #uuniruoat #mealprep #fitness #jälkiruoka #gluteeniton #proteiinipitoinen