Blogi

Porkkanakakun makeinen uunipuuro

Lupasin järjestää ystävälleni treenin jälkeen ”jotain hyvää”, joten pistin leipoen! Noin kymmenen minuutin valmisteluilla ja parinkymmenen minuutin odottelulla saimme pöytään ihanalle tuoksuvaa uunipuuroa, joka sopii myös tavoitteelliselle urheilijalle.

Porkkanakakun makuinen uunipuuro

(6 annosta)

Kuivat aineet:

5 dl kaurahiutaleita

1 dl vaniljanmakuista proteiinijauhetta (itse käytän tätä)

1,5 tl leivinjauhetta

1,5 tl kanelia

1,5 tl vaniljajauhetta

Ripaus jauhettua kardemummaa

0,5 dl rusinoita

Kosteat aineet:

7 dl vettä

4 porkkanaa, kuorittuna ja raastettuna

Lisäksi:

0,5 dl mantelilastuja

* Esilämmitä uuni 180 asteeseen.

* Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.

* Sekoita porkkanaraaste ja vesi keskenään.

* Lisää porkkana-vesiseos kuiviin aineksiin ja sekoita hyvin.

* Kaada puurotaikina uunivuokaan (itse käytin 23 cm x 32 cm kokoista lasagnevuokaa) ja ripottele mantelilastut puuron päälle.

* Paista uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes mantelilastut ovat saaneet kauniin ruskean sävyn.

Puuron voi tarjoilla sellaisenaan, kasvimaidon tai -jogurtin kanssa tai jälkiruokana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Toivottavasti tykkäät!

/Ulrika

Yhdessä annoksessa on

218 kcal

12 g proteiinia

33 g hiilihydraatteja

5 g rasvaa

Ateria on Monashin sovelluksen mukaan FODMAP-ruokavaliolle sopiva, sillä rusinoiden määrä per annos on pieni (noin 0,5 rkl/annos).

#fodmap #soijaton #resepti #leivonta #edullisetruoat #terveellinenruoka #herkut #aamupala #herkku #ruokavalio #uuniruoat #mealprep #fitness #jälkiruoka #gluteeniton #proteiinipitoinen

Katso myös nämä tekstit
Uusimmat tekstit
Arkisto
Hae asiasanoilla
No tags yet.
Seuraa meitä somessa
  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle

© 2021 Vegan Fitness Oy