© 2019 Vegan Fitness Oy

Blogi

Porkkanakakun makeinen uunipuuro

August 26, 2018

Lupasin järjestää ystävälleni treenin jälkeen ”jotain hyvää”, joten pistin leipoen! Noin kymmenen minuutin valmisteluilla ja parinkymmenen minuutin odottelulla saimme pöytään ihanalle tuoksuvaa uunipuuroa, joka sopii myös tavoitteelliselle urheilijalle. 

 

 

Porkkanakakun makuinen uunipuuro

(6 annosta)

 

Kuivat aineet:

5 dl kaurahiutaleita

1 dl vaniljanmakuista proteiinijauhetta (itse käytän tätä)

1,5 tl leivinjauhetta

1,5 tl kanelia

1,5 tl vaniljajauhetta

Ripaus jauhettua kardemummaa

0,5 dl rusinoita

 

Kosteat aineet:

7 dl vettä

4 porkkanaa, kuorittuna ja raastettuna

 

Lisäksi:

0,5 dl mantelilastuja 

 

* Esilämmitä uuni 180 asteeseen.

* Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. 

* Sekoita porkkanaraaste ja vesi keskenään.

* Lisää porkkana-vesiseos kuiviin aineksiin ja sekoita hyvin.

* Kaada puurotaikina uunivuokaan (itse käytin 23 cm x 32 cm kokoista lasagnevuokaa) ja ripottele mantelilastut puuron päälle.

* Paista uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes mantelilastut ovat saaneet kauniin ruskean sävyn.

 

Puuron voi tarjoilla sellaisenaan, kasvimaidon tai -jogurtin kanssa tai jälkiruokana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

 

Toivottavasti tykkäät!

 

/Ulrika

 

Yhdessä annoksessa on

218 kcal

12 g proteiinia

33 g hiilihydraatteja

5 g rasvaa

 

Ateria on Monashin sovelluksen mukaan FODMAP-ruokavaliolle sopiva, sillä rusinoiden määrä per annos on pieni (noin 0,5 rkl/annos). 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Katso myös nämä tekstit

Vegaanin lautasmalli

November 21, 2018

1/10
Please reload

Uusimmat tekstit