Blogi

Kurpitsapiirakan makuinen puuro

Olenkin aikaisemmin maininnut, miten meillä pyritään vähentämään ruokahävikkiä (esim. tässä Kysy koutsilta -kirjoituksessa). Meillä "preppaillessa" uunikasvikset paahdetaan useimmiten ilman maustettua öljyä tai mausteita, jotta ne voi hädässä käyttää myös makeiden ruokien valmistuksessa.

Tämä puuro on juurikin sellaisen tapahtuman tulos. Paahdoin ison satsin myskikurpitsaa uunissa (ilman öljyä) ja kurpitsan syöminen päivä toisensa jälkeen alkoi suoraan sanottuna tökkiä. Aloin kaivata vaihtelua Nyhtökauran ja paahdetun kurpitsan syömiselle ja pohdiskelin mihin ihmeeseen työnnän kurpitsaa, kun meidän koiratkaan eivät innostuneet kurpitsapalasista. ;)

Ilmeisesti kaikenlaisien kakkujen makuiset puurot ja smoothiet ovat mun juttu, sillä tämä on sarjassaan ainakin viides kakkuaiheinen aamupala. Mitä tämä kertoo minusta? No, ainakin että rakastan kakkuja ja pyrin aktiivisesti tuomaan uusia makuja omiin aamuihini!

Kurpitsapiirakan makuinen puuro

1 annos

3 dl vettä

1 dl kaurahiutaleita

1 dl kurpitsasosetta (soseuta 1,5 dl paahdettua kurpitsaa)

1/2 dl vaniljanmakuista proteiinijauhetta (itse käytän tätä)

ripaus kanelia, muskottipähkinää, jauhettua inkivääriä ja neilikkaa

1 rkl maapähkinävoita

Koristeluun marjoja, hedelmiä tai siemeniä

* Keitä kaurahiutaleet ja vesi puuroksi liedellä tai mikrossa. * Lisää joukkoon kurpitsasose, proteiinijauhe ja mausteet ja sekoita hyvin. Lisää vettä tarvittaessa, jos puurosta tulee liian jämäkkää.

* Kaada puuro kulhoon ja koristele maapähkinävoilla ja omilla suosikeillasi! Kuvassa olevan puuron päälle päätyi banaania, aprikoosia (kuva on siis kesältä, jolloin aprikoosit olivat sesongissa), lakkaa pakastimesta, kuivattuja mulperinmarjoja ja kookoshiutaleita.

Toivottavasti maistuu!

Peace, love and muscles,

Ulrika

#aamupala #proteiinipitoinen #arjenpelastus #nopeatruoat #lisäravinteetjaravintolisät #resepti #reseptit #edullisetruoat #terveellinenruoka

Katso myös nämä tekstit