Blogi

Valmentajaesittely: Karoliina

Moi!

Olen Karoliina, ravintovalmentaja, ravitsemustieteen opiskelija ja tuleva ravitsemusterapeutti. Ajattelin jakaa tänne myös oman tarinani.

Olen lähes 30-vuoden ikään mennessä ehtinyt suorittaa tradenomitutkinnon, toiminut useamman vuoden ICT-alalla ja tämän jälkeen pistänyt elämäni täysin uusiksi. Helppoa se ei ollut, mutta niin kovin palkitsevaa kyllä.

Oma elämä on aina pyörinyt ravitsemuksen ja terveellisten elämäntapojen ympärillä, mutta nuorena uravalintoja tehdessä en vielä uskaltanut seurata omia mielenkiintojani. Sittemmin minusta on kasvanut rohkeampi ja vuonna 2015 päätin vihdon, että minulle on kaikista tärkeintä tehdä aidosti minulle sopivinta työtä. Halusin työn, jossa voin auttaa muita ja soveltaa minua kiinnostavia tieteenaloja.

Aloitin uuden alan opiskelun avoimen yliopiston ravitsemustieteen opinnoilla sekä FIHF-ravintovalmentajakoulutuksella. Ehdin suorittaa kliinisen ravitsemustieteen perus- ja aineopinnot sekä urheiluravitsemuksen perusopinnot ennen yliopistoon tutkinto-opiskelijaksi hakeutumista. En kuitenkaan malttanut keskittyä vain opintoihin, sillä halu työn pariin oli liian kova. Ravintovalmentajaksi ryhtymistä ei siksi tarvinnut kahdesti miettiä.

Lapsena perheessäni syötiin paljon lihaa ja käytettiin paljon maitotuotteita. Oman autonomian kasvaessa, aloin luonnostani siirtyä kohti kasvisvoittoista ruokavaliota. Omassa kodissa sitten syötiinkin jo pääsääntöisesti lakto-ovo-vegetaarista tai vegaanista ruokaa. Oma olo on parantunut samaa tahtia ja energiatasot ovatkin nykyisin ihan eri luokkaa. Tätä ei tosin voi laittaa vain ruokavalion piikkiin, vaan esimerkiksi liikunnan ilon uudelleen löytäminen ja kolme vuotta sitten hankittu sileäkarvainen noutaja (nykyinen hyvinvointivalmentajani), vaikuttivat osaltaan.

Vuosien myötä, osittain myös vegaanisen ruoan yleistymisen ansiosta, siirryin täysin vegaaniseen ruokavalioon. Tarkkaa vuosilukua on vaikea edes sanoa. Opinnot auttoivat koostamaan ravitsemuksellisesti tasapainoisen kokonaisuuden ja antoivat varmuutta sekä ideoita kokeilukeittiöön, jota toteutan ahkerasti.

Oma arkiruokafilosofiani on helppoa, hyvää ja nopeaa, mutta jokaisen ruokavalio muotoutuu omien mieltymysten ja arvojen pohjalta. Tämä on puolestaan valmennusfilosofiani kulmakivi. Minun tavoitteeni on auttaa asiakkaitani onnistumaan omien tavoitteidensa saavuttamisessa. Se on työni paras puoli!

Jos kaipaat tukea omien muutostoiveidesi toteuttamiseen tai kaipaat vain lisää virtaa arkeen, ole minuun yhteydessä täällä. Yhdessä tekeminen on hauskempaa!

#tiimiesittely

Katso myös nämä tekstit