Blogi

Nacho-juustokastike

Vegaaninen nacho-juustokastike on varmasti monelle vegaanille jo tuttu ja netissäkin on jo useampia reseptejä tästä nerokkaasta keksinnöstä, jossa perunan ja porkkanan avulla tehdään vegaaninen nacho-kastike, joka maistuu AIVAN perinteiseltä juustoiselta nacho-kastikkeelta - mutta ilman eläinperäisiä tuotteita, rasvaa tai lisäaineita! Resepti on vielä niin helppo, että useimmiten ainekset löytyvät jääkaapista ihan sellaisenaan. Tämä nachojuusto on todella samanlaista kuin mikä tahansa muu nachojuustokastike, jota olen elämässäni maistanut, paitsi että tämä on parempaa kuin suurin osa niistä - ja tämä on tietenkin vegaaninen! Tämä nimenomainen resepti on oma lempireseptini kaikista kokeilemistani vegaanisista nacho-juustoresepteistä ja se on löydetty Hot For Food -blogista. Koostumuskin on hieman venyvä, maku on syvä, juustoinen ja jalopeno tuo mukavasti potkua. Olen alle suomentanut reseptin. Nacho-kastiketta voi syödä tietenkin perinteisesti nachojen eli maissilastujen kanssa, mutta sitä voi käyttää moneen muuhunkin: pastan seassa, leivän päälle, vihannesten dippailuun, hot dogin kastikkeena, tofun kuorruttamiseen...you name it! Luovuus on rajana!

NACHO-KASTIKE (HOT FOR FOOD)

Reseptistä tulee noin 3 dl nacho-kastiketta

2 dl keitettyä perunaa 1 dl keitettyä porkkanaa 0,5 dl auringonkukkaöljyä (tai muuta mietoa öljyä) 0,5 dl kauramaitoa (tai soija/manteli) 2 tl sitruunanmehua 2-6 jalopenosiivua (oman maun mukaan) 3 rkl jalopenojen säilöntälientä (purkista) 1 rkl tomaattipyrettä 1,5 tl maissijauhoa (tai perunajauhoa) 1 tl valkosipulijauhetta 1 tl sipulijauhetta 1-2 rkl ravintohiivahiutaleita 0,5 tl suolaa 1. Kuori ja pese perunat ja porkkanat. Pilko kuutioiksi. 2. Keitä vedessä noin 10 minuuttia. 3. Kaada vesi pois ja lisää perunat ja porkkanat tehosekoittimeen. 4. Lisää tehosekoittimeen kaikki muut ainekset. Jos haluat hyvin tulista, laita kaikki 6 jalopeno-siivua, mutta vähemmän tulisesta pitävälle 2-3 siivua riittää hyvin. 5. Sekoita kunnes kastike on silkkistä. 6. Tarjoile heti. 7. Voit lämmittää kastiketta kattilassa tarvittaessa ja se säilyy jääkaapissa hyvänä noin 4 päivää.

#gluteeniton #kastikkeet #välipalat #herkut #herkku #naposteltavat #reseptit

Katso myös nämä tekstit