Blogi

2 x bodariystävällinen välipala

Meillä sunnuntait sujuu pitkälti kauppareissujen, ruokien valmistelun ja ulkoilun merkeissä. Tämä kuva on tämänpäiväisiltä "meal prep" -keittiösähellyksiltäni. Keittiössä valmistui tänään mm. proteiinipannukakkuja, runsaasti paahdettuja kasviksia, proteiinipallukoita ja ituja (näissä tosin meni muutama päivä).

Kiitos Anniinalle ideasta näihin energiapallukoihin! Lisäsin (yllättäen) Anniinan toimivaan reseptiin vielä proteiinijauhetta. ;)

Jaoin yllä olevan kuvan omassa instagramissani ja lupasin jakaa reseptit teille, joten tässä tulee! Hyvin valmistellut välipalat varmistavat, että pysyn koko viikon ravittuna ja energisenä. Kiireisissä hetkissä unohdan herkästi syödä, eikä nälkäisenä tule koskaan tehtyä hyviä treenejä (tai päätöksiä kaupassa...).

Pidemmittä puheitta, tässä tulee!

Proteiinipannukakut (8 annosta)

3 dl kaurahiutaleita

7 dl täysjyvävehnäjauhoja

3 rkl leivinjauhetta

2 dl proteiinijauhetta

1 litra makeuttamatonta soijamaitoa

* Lämmitä uuni 180 asteeseen. Levitä syvälle pellille leivinpaperia.

* Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Sekoita joukkoon soijamaito. Taikina on huomattavasti jähmeämpää kuin perinteinen pannukakkutaikina, älä säikähdä!

* Paista pannukakku uunin keskivaiheilla noin 20 minuutin ajan, kunnes pannukakun pinta on kullanruskea. Voit testata kypsyyttä työntämällä cocktailtikun pannukakun keskelle. Jos voit poistaa tikun ilman, että tikkuun tarttuu taikinaa, on pannukakku valmista. Säilytä valmiita pannukakkuja jääkaapissa.

Tarjoile pannukakku esimerkiksi makeuttamattoman omenasoseen ja marjojen kanssa.

1 annos sisältää noin 254 kcal, josta 19,7 g proteiinia, 27,7 g hiilihydraatteja ja 5,6 g rasvaa.

Proteiinipallerot (4 annosta)

120 g nyhtökauraa (nude)

14 tuoretta taatelia

5 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita

1/2 dl proteiinijauhetta

Sekoita nyhtökaura monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella muruksi. Poista taateleista kivet ja lisää monitoimikoneeseen maapähkinävoin kanssa. Sekoita tasaiseksi massaksi ja lisää sekaan proteiinijauhe. Pyöritä massasta palloja.

Säilytä valmiita palleroita jääkaapissa. Pallot voi myös pakastaa.

1 annos sisältää noin 282 kcal, josta 19,3 g proteiinia, 23,9 g hiilihydraatteja ja 12,4 g rasvaa.

Lihaskasvua tavoittelevalle vegaanille luotu ruokaohjelma, vegaanin salikissan ruokaohjelma, on nyt myynnissä verkkokaupassamme! Ohjelmassa on huomioitu myös henkilöt, jotka eivät halua käyttää proteiinijauheita :)

Tässä vielä kuva meidän tämänpäiväisestä ostoskärrystä. Kävimme poikkeuksellisesti Lidlissä, sillä huomasin ohimennen kasvisten olevan huomattavasti edullisempia Lidlissä kuin Prismassa, jossa normaalisti käymme kaupassa.

Jaa toki kuvia omista meal prepeistäsi meille Instagramissa, tägimällä meidät kuviisi (@veganfitnessfi tai @herkkutrikoissa)

#nyhtökaura #välipalat #proteiinipitoinen #arjenpelastus #nopeatruoat #lisäravinteetjaravintolisät #resepti #leivonta #herkut #ruokavalio #mealprep #terveellinenruoka #reseptit #Nyhtökaura #uuniruoat #herkku #naposteltavat

Katso myös nämä tekstit