Blogi

Maapähkinäkookoscurry nyhtökauralla

Kaapissani sattui olemaan sopivasti ainekset mausteiseen curryyn ja niinpä teinkin arki-illan iloksi tällaista maapähkinäcurrya nyhtökauralla. Siitä tulikin sitten tosi hyvää! Täynnä makua ja kermaisuutta, sopivaa pientä potkua chilistä ja koska ruuassa on sekä nyhtökauraa että hiilihydraatteina perunaa ja kukkakaalia, ei tarvinnut edes riisiä keittää! Lopputulos oli todella maistuva ja valmistui lisäksi nopeasti. Mausteita tuli monenlaista, mutta onneksi niiden lisääminen pataan vie vain muutaman sekunnin. Curry säilyy hyvänä muutaman päivän jääkaapissa ja maku senkun paranee. Toivottavasti kokeilet tätä herkullista, kermaista ja mausteista nopeaa maapähkinäcurrya!

MAAPÄHKINÄKOOKOSCURRY NYHTÖKAURALLA

VALMISTUSAIKA: 30 MINUUTTIA

1-2 perunaa 250g nyhtökauraa (kaffirlime-inkivääri tai nude) 1 pieni kukkakaali 400 ml kookosmaitoa (1 purkki) 1 sipuli 3 valkosipulinkynttä 1,5cm x 1,5cm inkivääriä 1/2 punainen chili (siemenillä) 3 rkl maapähkinävoita 5 dl vettä 2 rkl maissitärkkelystä (tarvittaessa) (1-2 limeä) (öljyä paistamiseen) MAUSTEET 1 tl suolaa 1/2 tl korianterijauhetta 1/2 tl kurkumaa 1/2 tl juustokuminaa 1/2 tl kookossokeria 1/4 tl kanelia 1/4 tl muskottipähkinää 1/4 tl cayennepippuria (tai hiukan enemmän tulisen ystävälle) 1/4 tl kardemummaa ripaus mustapippuria

1. Pilko kukkakaali sopiviin kukintoihin. Pilko perunat ja pilko ne pienemmäksi kuin kukkakaali. Pilko myös sipuli, valkosipuli, tuore inkivääri ja chili. 2. Kuumenna isossa paistinpannussa tai kattilassa tilkka öljyä ja heitä kuulottumaan sipuli ja valkosipuli. 3. Kun sipuli ja valkosipuli on pehmeää, laita sekaan chili ja inkivääri sekä kaikki mausteet ja pyörittele hetki. 4. Lisää kukkakaalin kukinnot ja perunan palat sekä vesi. 5. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä. Nestettä haihtuu tässä vaiheessa ja se on ok. 6. Lisää joukkoon kookosmaito sekä nyhtökaura sekä maapähkinävoi. 7. Sekoittele ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita. (8. Jos curry on kovin nestemäistä, voit lisätä tässä vaiheessa maissitärkkelystä 1-2 rkl sekoittamalla sen tilkkaan vettä ja kaatamalla curryn joukkoon. Kiehauta kevyesti ja katso sakeutuuko curry mieleiseksi. Lisää tarvittaessa.) 9. Asettele lautaselle ja ripottele päälle muutama maapähkinä, chiliä, kevätsipulia ja hieman limen mehua. 10. Nautiskele curryn huumaavista tuoksuista ja mauista!

#nyhtökaura #curry #pääruoat #proteiinipitoinen #terveellinenruoka #kastikkeet

Katso myös nämä tekstit