Blogi

Valmentajaesittely: Ulrika

Moi!

Mä olen Ulrika, Vegan Fitnessin päävalmentaja ja toimitusjohtaja. Ajattelin kertoa vähän itsestäni ja siitä, miten Vegan Fitness syntyi.

Olen pian 30-vuotias fysioterapeutti ja liikunta-alan moniosaaja. Olen toiminut liikunta-alalla 12 vuotta. Aloitin urani fysioterapiaopiskeluiden yhteydessä ryhmäliikuntaohjauksilla: ohjasin enimmilläni yli 25 tuntia ryhmäliikuntaa viikossa. Suoritin fysioterapiaopintoni reilussa kahdessa vuodessa ja päädyin muutaman terveysalan työpaikan kautta päätoimiseksi liikunta-alalle. Tein useamman vuoden töitä eräässä helsinkiläisessä kuntokeskuksessa fitnessvastaavana ja Personal Trainerina ennen yrittäjäksi ryhtymistä. Olin osakkaana eräässä terveysalan yrityksessä, tehden pääasiassa polikliinistä fysioterapiaa, kunnes voimakas kaipuu liikunta-alalle sai minut myymään osakkeeni ja ryhtymään yksityisyrittäjäksi.

En ole katunut päivääkään.

Historiaa

Olen aina nauttinut liikkumisesta: aloitin baletin nuorena ja olen tanssinut paljon eri tanssilajeja koko elämäni ajan siirtyen klassisista tansseista kohti street-lajeja.

Koululiikunta ei kuitenkaan ole ollut minulle koskaan mieluisaa. Olin koulukiusattu ja kiusaaminen kärjistyi liikuntatunneilla. Vihasin yleisurheilua ja telinevoimistelua (oliko meillä muita lajeja koulussa?), sillä tunsin aina oloni lihavaksi ja kömpelöksi, eikä mua kiusanneet luokkakaverit auttaneet asiaa. Keksin tekosyitä jättää liikuntatunnit välistä, jotta voisin mennä viettämään aikaa koulun kirjastoon tai musiikkiluokkaan. Yleensä onnistuin siinä ja pääsin luistamaan kohdistamaan energiaani muihin intohimoihini.

Seitsemännellä luokalla harmittelin, kun koulumme cheerleading-joukkue oli lakkautettu useampi vuosi sitten. Toimeliaana tyttönä keräsin kaikki tanssilliset ja musikaaliset ystäväni kasaan, loin parikymmentä koreografiaa, ompelimme joukolla ryhmällemme vaatteet ja debytoimme toukokuussa Stafettkarnevalenissa Olympiastadionilla. Koululiikuntaa vihaavasta kiusatusta tytöstä tuli ylpeä liikkuja, joka sai runsaan rahastipendin cheerleading-kapteenin virastaan.

Kahdeksannesta luokasta eteenpäin sain luvan korvata koulun liikuntatunnit (osittain) koulumme omalla kuntosalilla. Rakastuin rautojen liikuttamiseen samantien ja olen ikuisesti kiitollinen liikunnanopettajillemme (tack tusen, om ni läser!) että löysin kuntosaliharjoittelun ilon. Erään liikunnanopettajan sijaisen myötä tutustuin myös ryhmäliikuntaan ja tykästyin siihen. Palkkasin 17-vuotiaana itselleni oman PT:n, jonka kanssa harjoittelin voimaharjoittelua omalla lähisalillani. Voimaharjoittelu oli minulle helppoa ja mieluisaa, lähes luonnollista. Kävin usealla ryhmäliikuntatunnilla viikossa parin vuoden ajan, kunnes ryhdyin itse ohjaajaksi.

Ryhdyin vegaaniksi Vegaanihaasteen myötä tammikuussa 2015. En ole mielestäni tavanomainen vegaani: ryhdyin alunperin kasvissyöjäksi varhaisteininä. Vaarillani oli lihatila, jolla vietimme paljon aikaa kesäisin. Eräänä kesänä, ollessani muistaakseni 8-vuotias, sain oman hoitovasikan, joka asui pienessä karsinassa vaarini navetassa. Eräänä lämpimänä päivänä vasikkaa tultiin hakemaan, enkä enää koskaan nähnyt sitä. Päätin sinä päivänä, että minusta tulee isona kasvissyöjä.

Aloitin lakto-ovo-vegetaristina yläasteella, kun siihen oli mahdollisuus. Nautin koulun kasvisruoasta, sillä söimme usein pinaattilettuja, kasvispihvejä ja perunamuusia. 19-vuotiaana hankin itselleni voimavalmentajan, joka sanoi etten voisi koskaan pärjätä voimailijana kasvisruoalla. Uskoin esikuvaani ja aloin syödä lihaa. Vuosien saatossa turruin siihen, ja jossain vaiheessa huomasin jokaisen aterian sisältävän lihaa tai maitotuotteita. Vegaaniksi siirtyminen oli kuitenkin yllättävän helppoa Vegaanihaasteen avulla. Ahmin tieteellisiä artikkeleita kasvisruokavalioista, vegaanisesta ruokavaliosta ja urheilusta. Aloin pitää kirjaa mun syömisistä Instagramiin, jotta voin näyttää kavereilleni mitä vegaani syö. Tilini nimi on Herkkutrikoissa. Rakensin oman toiminimeni Instagramini "päälle" ja aloin pikkuhiljaa kasata ympärilleni pätevää tiimiä, jonka jäsenillä on terveydenhuoltoalan peruskoulutus. Vegan Fitness Oy syntyi lokakuussa 2016. Yhtiömme tavoite on tarjota korkealaatuisia terveys- ja liikunta-alan palveluita kasvissyöjille ja kasvissyönnistä kiinnostuneille. Mielestämme olemme onnistuneet todella hyvin.

Nykyhetki

Olen todella kilpailuhenkinen. Päätin viime syksynä, useamman vuoden pähkäilyn jälkeen, lähteä kisaamaan fitnessurheilussa. Henkilökohtaisena tavoitteenani on näyttää, että mitä tahansa joku voi tehdä sekasyöjänä, minä voin tehdä vegaanina. Oma lajini on wellness fitness, eli "ylikasvanut bikini". En malta odottaa sitä hetkeä, kun kiipeän lavalle!

Omassa työssäni nautin ennen kaikkea ihmisten elämien muuttamisesta, fitnessvalmennuksesta, joogaohjauksista ja kaikesta siitä, mitä saan joka päivä tehdä. Tunnen olevani erittäin etuoikeutettu, kun saan elää omaa unelmaani. Arkipäiväni pyörivät oman fitnessharrastukseni ympärillä, sillä voin helposti keskeyttää työpäiväni ja käydä "lounastauolla" lähisalilla jumpalla.

Koulutustaustaa ja kokemusta

"Taasko sä oot jossain koulutuksessa?" Käyn lähes vuosittain jonkin suuremman kokonaisvaltaisen koulutuksen. Listaan tähän alle käymiäni koulutuksia. Editoin listaa sitä mukaa, kun listalle kertyy uusia lajeja. Ihan jokaista ryhmäliikunnan lisäkoulutusta en listaa, sillä niitä on kymmeniä. Käytännössä ohjaan kaikkea vauvajumpasta senioreiden tuolijumppaan ja hydrobiciin. :)

Ryhmäliikuntaohjaaja 2007

Fysioterapia (AMK) 2009

Personal Trainer 2010

Ravintovalmentaja 2011

CrossTraining-valmentaja 2012

Kahvakuulaohjaaja 2012

Bodyweight training-ohjaaja 2012

Pilatesopettaja 2013

Lymfaterapeutti (LYKO) 2014

Joogaopettaja (RYT200) 2016

Yin-joogaopettaja (RYT100) 2017

Fitnessvalmentaja (taso I) 2017-2018

Fitnessvalmentaja (taso II) 2018

Olen valmentanut tuhansia tunteja, ihmisiä erilaisista lähtökohdista kohti erilaisia tavoitteita. Valmennan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tavoitteeni on olla juuri sellainen valmentaja, joka minulla olisi pitänyt olla yli kymmenen vuotta sitten.

Jos kaipaat valmentajaa ja kuulostan sulle sopivalta tyypiltä, ota yhteyttä!

Peace and love,

/Ulrika

#fitness #vegaaniurheilu #tiimiesittely

Katso myös nämä tekstit