Blogi

Suklaahippukeksit

Asuessani Englannissa ja ollessani vielä kasvissyöjä, söin usein Subwayssa ystävieni kanssa ja siellä sai aterian kanssa valita joko keksin tai pienen sipsipussin. Valitsin usein keksin, koska mielestäni Subwayn pehmeät keksit olivat aivan ihania: ison kämmenenkokoisia, todella makeita ja pehmeitä. Nyt ollessani vegaani, ei Subwayssa tule käytyä (elättelen toiveita josko Subway päättäisi joskus tulla tälle vuosituhannelle ja tarjota meille vegaaneille ja gluteenittomille myös jotain!), mutta keksien syönti ei tosiaankaan loppunut vegaaniuteen eikä gluteenittomuuteen! Nämä ihanat herkkukeksit valmistuvat käden käänteessä perusraaka-aineista ja ne ovat todella hyviä ja muistuttavat mielestäni Subwayn keksejä. Voit käyttää kekseihin kaikkia mahdollisia suklaita mitä kaapissasi voi olla, niin raakasuklaa, vegaaninen valkoinen suklaa kuin kaupan tumma vegaaninen suklaakin käy - laita vaikka kaikkia niin halutessasi!

SUKLAAHIPPUKEKSIT (G)

12-15 isoa keksiä 4 dl gluteenitonta jauhoseosta 1 dl vegaanista margariinia (esimerkiksi Keiju 70%) tai kookosöljyä 2 dl tummaa ruokosokeria (tai kookossokeria) 0,5 dl kauramaitoa 1 rkl vaniljauutetta 1 tl ruokasoodaa 1 tl leivinjauhetta 0,5 tl suolaa 2 dl vegaanista pilkottua suklaata (esimerkiksi Panda tumma suklaa tai Nirwana vaalea suklaa tai iChoc suklaa) 1. Sekoita keskenään sokeri ja margariini/kookosöljy. Parhaimman tuloksen saat vatkaimella mutta voit sekoittaa ainekset myös esimerkiksi lusikalla. 2. Sekoita sokeri-margariiniseoksen joukkoon kauramaito ja vaniljauute. 3. Sekoita sokeri-margariiniseokseen suklaahiput. Voit käyttää mitä vain vegaanista suklaata ja myös monia eri suklaamakuja samaan taikinaan. 4. Sekoita keskenään kuivat aineet (jauhot, suola, ruokasooda, leivinjauhe). 5. Lisää kuivat jauhot margariini-sokeriseokseen. 6. Taikina on varsin kiinteää ja niin kuuluukin olla. Se leviää uunissa. 7. Muodosta taikinasta pieniä keksejä leivinpaperin päälle. 8. Keksit leviävät noin kaksinkertaisiksi uunissa, joten jätä reilusti tilaa niiden välille. 9. Paista uunissa keskitasolla 175 asteessa noin 7-10 minuuttia. 10. Kun otat keksit uunista, älä koske niihin vaan anna niiden noin 10 minuuttia olla rauhassa. Näin ne eivät hajoa vaan pysyvät koossa. 11. Nauti esimerkiksi teen kanssa!

#gluteeniton #leivonta #herkut #herkku #juhlat #suklaa

Katso myös nämä tekstit