Blogi

Popcorn tofu

Amerikkalaisissa vegaanien Facebook-ryhmissä olen törmännyt monesti ns. popcorn tofuun, joka tuntuu saavuttaneen paljon suosiota vegaanien joukossa. Periaatteessa ohje on hyvin yksinkertainen - tofu pyöritellään ennen paistamista kikhernejauhoista tehdyssä ohuessa taikinassa ja tämän jälkeen paistetaan ja tofu saa rapean kuoren ja se on tällöin vähän kuin rapeakuorinen kananugetti. Tofunugetteja voi syödä esimerkiksi dipin kanssa, napostella sellaisenaan tai tarjoilla esim. riisin tai perunan seurana.

Päätin testata reseptiä arki-illan kunniaksi. Löysin useammankin hyvältä kuulostavan reseptin, mutta tässä reseptissä oli vähiten aineksia ja siinä tofua ei marinoitu etukäteen, joka kuulosti erinomaiselta kun nälkä oli jo tässä vaiheessa iltaa aikamoinen.

POPCORN TOFU

(KAHDELLE)

350g kiinteää tofua 0,75 dl kikhernejauhoja 0,60 dl oluthiivahiutaleita 1 tl sinappia 1 tl suolaa 1 rkl valitsemaasi yleismaustesekoitusta (tai esim. valkosipulijauhe, paprikajauhe, oreganojauhe ja sipulijauhe yhteensä 1 rkl) ripaus pippuria 0,75-0,5 dl vettä 2-3 rkl oliiviöljyä tai kookosöljyä 1. Laita tofun ympärille reilusti talouspaperia tai puhdas keittiöpyyhe. Laita tofun päälle jonkinlainen paino, esimerkiksi painava kattila tai leikkuulauta, jonka päälle voi asettaa vielä lisäpainoja. Anna tofun 'valua' noin 10 minuuttia. 2. Valmista tällä välin tofun kuorrutus. 3. Sekoita kaikki kuivat aineet ja kuivat mausteet sekaisin ja lisää joukkoon vesi. Taikinan tulisi olla pannukakkutaikinamaista, eli ei juoksevaa muttei kovin paksuakaan. 4. Lisää taikinaan sinappi (mikä tahansa sinappi käy) 5. Ota tofu painon alta ja paloittele. 6. Lisää tofu taikinaan ja pyörittele hyvin. 7. Paista kuumalla pannulla reilussa määrässä oliiviöljyä tai kookosöljyä. Älä kääntele liikaa tai muuten tofu ei ota väriä. 8. Purista päälle esimerkiksi sitruunamehua ja ripottele päälle hieman suolaa ja pippuria.

Rapeat tofupalat, joiden päälle on puristettu tuoretta sitruunamehua - aivan todella herkullista! Helppoa, simppeliä, nopeaa ja yksinkertaista. Tofun maku itsessään on mieto, joten taikinaan voi laittaa ihan runsaasti mausteita. Tein näitä useampanakin päivänä ja kokeilin monenlaisia mausteita (muunmuassa laitoin taikinaan punaista pestoa, hyvää oli, vaikkei kovin paljon maistunutkaan läpi) ja aina maistui yhtä herkulliselta. Uskoisin, että nämä ovat myös sellaisia naposteltavia, että ne maistuisivat erityisen hyvin esimerkiksi lapsille tai vaikkapa snacksinä katsellessa elokuvaa. Itse tarjoilin popcorn tofun salaatin kera mutta olen syönyt näitä useamman kerran myös sellaisenaan tai dipin kanssa. Helppoja, nopeita ja herkullisia rapeita asioita ei koskaan ole liikaa, siksipä popcorn tofu jää ehdottomasti arjen ruokalistalle. Näitä voisi hyvin viedä myös illanistujaisiin ja uskon, että rapsakkuudessaan maistuisivat varmasti myös lihansyöjille. Arvosanaan vaikuttaa kuitenkin tofun rasvamäärä ja se, ettei näitä varsinaisesti kovin terveelliseksi sinällään voi kutsua. Herkullisia rapsakoita naposteltavia ne ovat silti. Suosittelen testaamaan!

#nopeatruoat #tofu #pääruoat #herkut #herkku #reseptit

Katso myös nämä tekstit