Blogi

Ihana kurkuma-appelsiinisima


Tein tänä vuonna muutamaakin erilaista simaa, mutta tämä sima nousi ehdottomasti ykköseksi! Tästä simasta tuli niin hyvää, että pitää pian tehdä toinen satsi! Tein vain 2 litraa ja olisi pitänyt ehdottomasti tehdä vähintään tuplamäärä! Kurkuma-appelsiinisima on makeaa ja ihanan täyteläisen simaista ja kuplivaa ja maistuu aivan perinteiseltä simalta, mutta siinä on syvempi maku ja pieni appelsiinin häivähdys sekä aavistus kurkumaa, joka hädintuskin maistuu simassa, mutta tuo mukavia terveysvaikutuksia, kaunista väriä ja jotain hieman erilaista simaan! Tämä sima ei kuitenkaan ole niin erilainen etteikö se maistuisi ihan lapsillekin tai kenelle vain perinteisen siman ystävälle. Itse laitoin omaan simaani varovaisesti 1,5 tl kurkumaa, koska en tiennyt miten voimakkaasti sen maku puskisi simassa läpi. Kuitenkin mielestäni simassa oli vain pieni kurkuman häivähdys ja siksi ensi kerralla laitankin vielä reippaammin kurkumaa. Reseptiin olenkin laittanut 2 tl kurkumaa. Varmasti enemmänkin voisi laittaa jos on todellinen kurkuman ystävä!

KURKUMA-APPELSIINISIMA OHJE 2 LITRALLE SIMAA

Tarvikkeet: kattila, ämpäri ja kansi, pulloja (siivilä ja suppilo)

1 litra vettä + 1 litra vettä (luomu ;)) 1 sitruuna (luomu) 1 appelsiini (luomu) 3 cm x 3 cm pala tuoretta inkivääriä (luomu) 2 tl kurkumajauhetta (luomu) 270g fariinisokeria + 2 rkl tavallista sokeria herneenkokoinen pala tuorehiivaa 1. Keitä kattilassa 1 litra (tai puolet vedestä) vettä kuumaksi. 2. Lisää kuumaan veteen inkivääri, kurkumajauhe ja sokeri. 3. Kaada seos ämpäriin tai muuhun astiaan, jossa aiot valmistaa simaa. 4. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. 5. Sekoita hiiva pieneen tilkkaan vettä. 6. Kaada toinen litra huoneenlämpöistä vettä ämpäriin, purista joukkoon appelsiini ja sitruuna. Kaada sekaan hiiva-vesisekoitus ja sekoita hyvin. 7. Laita seoksen joukkoon puristamasi sitruuna ja appelsiini sellaisenaan. 8. Laita kansi päälle ja anna juoman tekeytyä huoneenlämmössä n. 12-24h. 9. 12-24h jälkeen pullota sima. Siivilöi palaset pois simasta. Laita pulloihin pohjalle sokeria ja halutessasi rusinoita (itse en käyttänyt rusinoita). Kaada pulloihin. Älä täytä simapulloja ihan täyteen vaan jätä jonkin verran tilaa korkin ja siman väliin. 10. Sima on valmista huoneenlämmössä noin 1-3 päivän päästä ja jääkaapissa noin 3-6 päivän päästä pullotuksesta. 11. Nauti jääpalojen sekä iloisen mielen kera. :)

IHANAA VAPPUA! <3

#juhlat #juomat #kurkuma #vappu

Katso myös nämä tekstit