Blogi

Barbeque-linssipasteijat


Näissä linssipasteijoissa on maistuvainen täysjyvää sisältävä kuori ja herkullinen bbq-maustettu linssitäyte. Nämä linssipasteijat ovat omaan mieleeni monestakin syystä, mutta erityisesti siksi että pasteijoiksi ne ovat jotenkin kevyen, mutta täyttävän oloisia. Taikinassa ei ole hirmuisesti rasvaa, kuten joissain piirakkataikinoissa, joten itse pidän näistä piiraista sellaisenaan naposteltuna ihan arkenakin. Niissä on mukavasti proteiinia ja hyvä maku! Muutama tällainen bbq-linssipasteija, pieni salaatti ja kuppi teetä ja mukava välipalahetki on taattu! Pakkaa mukaan kouluun tai töihin ja napostele välipalaksi tai aamupalaksi. Säilyvät hyvänä myös huoneenlämmössä useamman tunnin. Näitä voi toki hyvin tarjota juhlissakin!

BBQ-LINSSIPASTEIJAT

(20 pasteijaa)

TAIKINA (tai käytä muuta haluamaasi taikinaa) 2 dl grahamjauhoja 4 dl vehnäjauhoja 1 dl margariinia (esim. Keiju sininen) 2 tl leivinjauhetta 2 dl soijajogurttia (maustamatonta ja sokeriton) (Planti Soya Naturel) 2 rkl vettä 1 tl suolaa 1 tl sokeria

1. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, sokeri ja suola. 2. Ota margariinia jääkaapista ja mittaa siitä desimittaan. Kaada margariini jauhon joukkoon ja nypi tasaiseksi kunnes margariini ikäänkuin häviää jauhojen joukkoon. 3. Sekoita joukkoon soijajogurtti ja vesi. 4. Möyhi taikinaa kunnes se tulee juuri kokoon. 5. Laita jääkaappiin lepäämään, siksi aikaa kun teet täytteen.

LINSSITÄYTE 2 dl linssejä 1 kasviliemikuutio 1 sipuli 3 valkosipulin kynttä 1 pieni porkkana 1,5 rkl soijakastiketta 1 rkl balsamiviinietikkaa Mausteet 1 tl ruokosokeria 1 tl paprikaa 1 tl juustokuminaa 1 tl nestesavua 1/2 tl suolaa 1/2 tl sinapinsiemeniä 1/2 tl korianterijauhetta 1/2 tl timjamia 1/2 tl fenkolinsiemeniä 1/2 tl valkosipulijauhetta 1/2 tl sipulijauhetta 1/4 tl mustapippuria 1/4 tl cayennepippuria 1/4 tl maustepippuria 1/2 dl vettä 1. Keitä linssit kypsäksi vedessä. Lisää veteen 1 kasvisliemikuutio. (Vihreät linssit keittyvät yleensä noin 15-20min) 2. Kun linssit kiehuvat, pilko sillä aikaa sipuli, porkkana ja valkosipuli. Pilko porkkana oikein pieneksi. 3. Lisää sipuli ja valkosipuli paistinpannulle pienessä määrässä öljyä tai vettä ja anna pehmentyä. 4. Lisää pieneksi pilkottu porkkana ja anna muhia hetken aikaa. 5. Kaada linsseistä vesi pois ja lisää linssit paistinpannulle. 6. Lisää kaikki mausteet ja lopuksi vesi. 7. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa. 8. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 9. Ota taikina jääkaapista ja kaulitse se ohueksi. Taikinasta saa noin 20-22 piirasta. Voit esimerkiksi ottaa leveäreunaisen lasin ja pitää sitä muottina. Tee taikinasta pohja ja kansi. 10. Laita noin 2 tl täytettä pohjan päälle keskelle ja laita taikinan kansi päälle. Painele haarukalla taikinan reunat kiinni toisinsa. Tee keskelle pari reikää haarukalla. 11. Voitele pasteijat esim. kauramaidolla ennen uuniin laittamista. 12. Paista uunissa 225 asteessa noin 15-17 minuuttia. 13. Herkuttele!

#linssi #reseptit #lisukkeet #välipalat #juhlat #leivonta

Katso myös nämä tekstit