Blogi

5 x vegaaninen joulumenu


Joulun ei tarvitse olla vegaanista ja gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle missään nimessä tylsää aikaa! Mahdollisuuksia upean joulumenun luomiseen on lähes rajattomasti ja vain mielikuvitus, viitseliäisyys ja omat makunystyrät ovat rajana. Olen suunnitellut tähän 5 erilaista joulumenuta, joista kaikki ovat tietenkin vegaanisia ja gluteenittomia! Olen hakenut inspiraatiota eri ruokakeittiöistä ympäri maailmaa ja tällä hetkellä itsellenikin on epäselvää millainen joulumenu koristaa omaa keittiön pöytääni tänä jouluna. Itse haluan kokeilla jotain erilaista joka vuosi, sillä maailma on täynnä ihania ruokia enkä halua syödä samaa joka joulu. Mutta ei hätää - vaikka rakastaisit perinteitä, se ei tarkoita että gluteenittomana vegaanina jäisit jostain paitsi! Samat jouluiset maut, jotka ovat tuttuja lapsuudesta on täysin mahdollista toteuttaa vegaanisesti ja gluteenittomasti etkä varmasti koe jouluaattoiltana syönnin jälkeen että joulusi olisi jotenkin pilattu ruuan takia - PÄINVASTOIN! :) Mikäli olet menossa joulun viettoon muualle, voit aina kääräistä omat eväät matkaan ja tarjota niitä koko perheelle - tai syödä kaiken itse, mikä sekin on erinomainen vaihtoehto.

Olen kehitellyt viisi joulumenuta, joiden tarkoituksena on saada aivonystyräsi sauhuamaan uusista ideoista ja näkökulmista. Joulumenut ovat seuraavat: Perinteinen, Japanilainen, Puolalainen, Englantilainen sekä viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä Sipsikaljavegaanin joulu! Ja ei, en ole testannut kaikkia reseptejä, koska se olisi aivan liian hullua, mutta tämän postauksen idea onkin antaa uusia ideoita! MIkäli et halua tehdä kaikkea itse, myös kaupan valikoimista löytyy vegaanisia tuotteita, joita voit hyödyntää. Lisää tietoa löydät Vegaanituotteet-sivulta.

PERINTEINEN JOULUMENU

- korvaa tofukinkkureseptin soijakastike tamarilla, käytä gluteenittomia jauhoja ja gluteenittomia korppujauhoja tai vanhan gluteenittoman leivän muruja jotka itse jauhat tehosekoittimessa. Jos olet hyvin herkkä gluteenille, myös kylmäsavutofu voidaan vaihtaa tavalliseen tofuun ja voit halutessasi marinoida sen itse

  • laatikot (porkkana (jätä korppujauho pois), lanttu, bataatti, peruna (korvaa jauhot gluteenittomilla jauhoilla tai jätä pois kokonaan))

  • karpalokiisseli ja vegaanista jäätelöä

  • vegaaninen juustotarjotin ja gluteenittomia kräkkereitä (esim. Schär suolakeksit)

- Vegaaniliiton pähkinätuorejuusto ja viikunahillo - Hot for food karpalo-juustopötkö - uunissa kypsennetty mantelifeta

JAPANILAINEN JOULUMENU

ENGLANTILAINEN JOULUMENU

Jamie Oliverilla on kokonaan oma sivu vegaaniselle englantilaiselle joulupöydälle! Olen itse asunut 4 vuotta Englannissa ja tämä olisi ollut varsin tyypillinen jouluateria!

PUOLALAINEN JOULUMENU

PS. Netistä löytyy mitä vain. Esimerkiksi blogi, joka on pyhitetty täysin vegaaniselle puolalaiselle ruualle. Check it out.

SIPSIKALJAVEGAANIN JOULUMENU

Sipsarin joulubuffet onkin korotettu versio sipsarin arkipäivän ruokavaliosta, mutta jotta ruokavalion kulmakivet eivät pääse unohtumaan, rakentuu tämä buffet rakastettujen klassikkojen varaan; pizzaa, kakkua, olutta, vege-juustoa! Vain tosisipsari voi selviytyä tästä rasvan määrästä. Ready to take on the challenge?! ;)

Luotatko sinä tänä vuonna perinteisiin vai kokeiletko jotain erilaista? Vai aiotko ottaa vinkkejä sieltä täältä ja luoda omannäköisen joulupöydän? Anna luovuutesi ja mielikuvituksesi kukkia!

#joulu #juhlat #menu #pääruoat #reseptit #gluteeniton

Katso myös nämä tekstit