Blogi

5 x ihana miniresepti!

Nämä ovat pieniä ihania lempireseptejäni, joita teen aika-ajoin, mutta ne ovat sen verran helppoja reseptejä tai pienitöisiä, että en ole halunnut tehdä niistä kokonaista postausta. Niinpä päätinkin yhdistää nämä kaikki helpot reseptit kaikki tähän yhteen postaukseen ja jakaa ne kanssanne - jospa niistä joku saisi iloa tai uusia ideoita!

KURKUMA-SRIRACHA -POPCORN

(1 ANNOS)

0,5 dl popcorn-jyviä 1 tl kurkumajauhetta 1 tl srirachaa ripaus suolaa (ripaus currymaustetta) 1 tl kookosöljyä (tai rypsi/auringonkukka) 1. Laita kattilan pohjalle kookosöljy. 2. Kuumenna levy kuumaksi. 2. Lisää popcorn-jyvät ja laita kansi kattilan päälle. 3. Heiluttele kattilaa noin 15 sekunnin välein kunnes kaikki popcorn-jyvät ovat poksahtaneet popcorniksi. 4. Laita kulhoon valmiit popcornit ja ripottele mausteet päälle. Heiluttele kunnolla. 5. Nauti ihanan tulisesta popcornista ja kurkuman terveyshyödyistä!

PINAATTIPESTO

(ÖLJYTÖN)

1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä/kurpitsansiemeniä runsas kourallinen tuoretta pinaattia 1 valkosipulin kynsi ripaus pippuria ripaus suolaa 1. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. 2. Lisää tarvittaessa hieman vettä 3. Nauti esimerkiksi leivän päällä tai pastan seassa. Pinaattipesto säilyy hyvänä jääkaapissa noin 3 päivää.

TOFU-FETA

250g maustamatonta tofua (kiinteää) 1 dl riisiviinietikkaa 1/2 sitruunan mehu 1 dl kauramaitoa/mantelimaitoa 1 tl kuivattua basilikaa 1 tl oreganoa 1 tl valkosipulijauhetta 2 tl suolaa ripaus mustapippuria (1 rkl vaaleaa miso-tahnaa) 1. Valuta tofusta vesi pois. Halutessasi entistä tiiviimpiä tofu-fetapaloja, voit kääriä tofun halutessasi esimerkiksi puhtaaseen keittiöliinaan tai talouspaperiin ja laittaa jonkin painavan lautasen sen päälle ja anna suurimman osan nesteestä valua pois noin 15 minuutin ajan. 2. Paloittele tofu kuutioiksi. 3. Lisää kaikki ainekset astiaan ja lisää tofu. Anna marinoitua vähintään 2 tuntia, mutta mieluiten yön yli tai 1-2 päivää. 4. Syö esimerkiksi salaattiin ripoteltuna!

KARAMELLI-JÄÄKAHVI

2 tl pikakahvia (itse käytän: Clipper Super Special Organic Coffee) 2 dl Rainbown kauramaitoa 1 rkl karamelli-agavesiirappia 5-6 jääpalaa 1. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. 2. Blendaa. 3. Nauti ihanasta jääkahvista.

MANGO-CHIASIEMEN-HILLO

1 prk mangososetta (Piltti, Bona, tmv)

1 rkl chiasiemeniä

1. Sekoita mangosose chiasiemeniin. 2. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. 3. Syö esimerkiksi soijarahkan kanssa tai puuron kylkiäisenä tai sellaisenaan!

#gluteeniton #reseptit #nopeatruoat #arjenpelastus #tofu #popcorn #juhlat #herkku #herkut

Katso myös nämä tekstit