Blogi

2 x superpopcorn

Popcorn oli joskus mielestäni ehkä maailman tylsin juttu. Sipsejäkin on Suomessa olemassa varmaan 25 erilaista makua mutta popcornia vaan sitä samaa suolattua (köh mautonta köh) versiota. Kuitenkin popcorn on hyvin edullista tehdä ja lisäksi se on suhteellisen terveellinenkin herkku; se sisältää vain vähän rasvaa ja kaloreita ja sitä on helppo tehdä milloin vain kun on vain pussillinen maissinjyviä kaapissa. Päätin keksiä miten popcornista voisi saada aivan superhyvää ja voi että nykyään olen popcorn-frikki eikä kodissani tarjoilla enää tylsää popcornia vaan popcornin upgradetettuja versioita, SUPERpopcorneja!

Mikä estää tekemästä upeita makuyhdistelmiä popcorniin? No ei tietenkään mikään! Minä rakastan barbeque-sipsejä ja salt&vinegar-sipsejä, joten nämä maut piti saada popcorniin. Tässä siis kaksi lempipopcornreseptiäni, joita rakastan. Molemmat syntyvät helposti ja nopeasti noin 10 minuutissa ja tarvitset vain hieman mausteita ja popcornin jyviä. Itse käytän Urtekramin luomupopcornjyviä ja suosittelen niitä, mutta mitkä vain popcornjyvät käyvät.

Uskon, että suurin osa ihmisistä rakastaisi barbeque-popcornia ja kaikki kenelle olen niitä tarjonnut ovat hullaantuneet niihin. Salt & Vinegar on makuna sellainen että toiset rakastavat sitä (MINÄ!) ja toiset eivät vain pidä mistään missä on hieman etikkaisuutta :) Minä rakastan näitä molempia ja kumpaa vain laittaa eteeni niin kippo on hyvin pian tyhjä! Kokeile sinä vaikka kumpaakin ja päätä sinä mistä sinä pidät eniten! Tässä kuitenkin kumpikin resepti sekä yksinkertainen perusohje popcornin tekemiseen kotona.

POPCORNIN VALMISTUS KATTILASSA

(KAHDELLE TAI YHDELLE POPCORN-FANILLE!)

Tarvikkeet: Suuri kattila ja kansi 1 dl maissinjyviä 1 rkl kookosöljyä (tai ruokaöljyä)

1 dl maissinjyviä tulee noin kaksi lautasellista popcornia. 1. Laita kattilan pohjalle öljyä ja kuumenna liesi suurimmalla tai lähes suurimmalla lämmöllä. 2. Laita kattilaan muutama maissinjyvä. 3. Odota että maissinjyvät poksahtavat. Kun ensimmäiset maissinjyvät poksahtavat, ota kattila pois liedeltä ja lisää loput maissinjyvät ja laita kansi päälle. Laske noin kahteenkymmeneen (20). 4. Laita kattila takaisin hellalle kuumalle levylle ja pidä kansi päällä (!) 5. Nosta kattila liedeltä noin 30 sek välein ja heiluttele sitä hieman. ÄLÄ NOSTA KANTTA. 6. Kaikki maissinjyvät ovat poksahtaneet kun kuulet vain muutaman poksahduksen kattilasta. 7. Ota kattila pois liedeltä ja mausta erillisessä astiassa makusi mukaan.

BARBEQUE-POPCORN (RESEPTI SOPII SILLE MÄÄRÄLLE POPCORNIA MITÄ TULEE NOIN 1 DL MAISSINJYVISTÄ)

3 rkl ravintohiivahiutaleita 1 tl valkosipulijauhetta 1 tl sipulijauhetta 1 tl juustokuminaa 1 tl paprikajauhetta 1/2 tl chilimausteseosta tai chilijauhetta tulisen ystävälle 1 tl suolaa 1. Valmista popcorn ohjeen mukaan. 2. Sekoita kaikki bbq-makuainekset kipossa ja murskaa kevyesti haarukalla niin että oluthiivahiutaleet murskautuvat pienemmiksi muruiksi. 3. Kaada popcornin päälle. Sekoita hyvin. 4. Nauti!

Barbeque-popcorn, niin herkullista nam!

SALT & VINEGAR POPCORN (NOIN 1 DL:LLE MAISSINJYVIÄ)

2 rkl vegaanista margariinia (esim. Keiju sininen) 1,5 rkl omenaviinietikkaa (tai 1 rkl valkoviinietikkaa) 1,5-2 tl suolaa 1 tl kuivattua tilliä 1. Sulata margariini esimerkiksi pienessä kattilassa tai mikrossa. 2. Lisää margariinin joukkoon muut ainekset. 3. Valuta tasaisesti popcornien joukkoon sekoittaen samalla. 4. Popcornit luhistuvat hieman mutta älä anna sen häiritä - maku on erinomainen! 5. Nauti! Ps. Todellinen etikka-friikki saattaa laittaa popcornien päälle vielä lisää etikkaa ja ehkä tilliä vielä.

Grab them while they are still there! Herkullista salt&vinegar-popcornia, nam nam. :)

POPCORNIN SÄILYTYS

Jos jostain (käsittämättömästä syystä ;)) sinulla jää popcorneja yli, niin voit hyvin säilöä niitä esimerkiksi ilmatiiviissä pakastepussissa tai rasiassa huoneenlämmössä 1-2 päivää.

#juhlat #vappu #reseptit #gluteeniton #naposteltavat

Katso myös nämä tekstit