Blogi

SUPER-ranch-levite ja superpower-chiasiemen-kräkkerit

Hyviä gluteenittomia ja vegaanisia näkkileipiä ja leipiä voi olla vaikea löytää kaupasta, mutta onneksi netti on nykyään täynnä mitä helpompia ja herkullisimpia reseptejä meille, joiden on vaikea luopua leivästä. Nämä kräkkerit olivat todella helppo tehdä - ainesten sekoittamisessa meni muutama minuutti ja levitettyäni ne uunipellille, ne olivat valmiita 25 minuutissa. Ja maku oli todella hyvä! Nämä kräkkerit kuitenkin kruunasi viime viikkojeni ilo, eli vahingossa keksimäni 'ranch' -kastike, jota olen koko viikon syönyt kaikissa muodoissaan: salaatin seassa, leivän välissä ja ihan sellaisenaan kylmänä jääkaapista...Tämä kastike vie todellakin kielen mennessään ja se sisältää vain terveellisiä ainesosia - verrattuna kaupan kastikkeisiin, jotka ovat täynnä erilaisia lisäaineita. Toki itsekin syön näitä kastikkeita silloin tällöin, mutta mikään niistä ei ole maistunut niin herkulliselta kuin tämä kastike.

SUPERPOWER CHIASIEMEN-KRÄKKERIT (G) (OH SHE GLOWS)

1 dl kurpitsansiemeniä 1 dl auringonkukansiemeniä 1 dl chiasiemeniä 1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (tai kaurajauhoa/lesettä) 1 tl oreganoa 1 tl timjamia 1 tl suolaa 1 tl kookossokeria 0,5 tl valkosipulijauhetta 0,5 tl sipulijauhetta 2 dl vettä 1. Laita kaurahiutaleet tehosekoittimeen ja jauha ne jauhoksi. (Jos sinulla on kaurajauhoa tai lesettä, voit jättää tämän vaiheen tekemättä) 2. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja sekoita joukkoon vesi. Seos voi olla ensin varsin juoksevaa mutta se jykevöityy nopeasti chiansiemenien vuoksi. Erityistä turvottamista ei tarvita. 3. Laita seos leivinpaperin päälle uunivuokaan tai uunipellille. 4. Paista uunin keskitasossa 160 asteessa noin 25 minuuttia. Kräkkerit säilyvät hyvänä rasiassa noin 2-3 päivää ja sen jälkeen niistä tulee "kumimaisempia". Tämän välttämiseksi syö kräkkerit joko heti tai pakasta osa - kräkkerin voi pakkasesta laittaa suoraan paahtimeen!

RANCH-LEVITE (G)

Kuvassa obsessioni kohde: vegaaninen ranch-dippi/kastike/levite.

1-2 dl cashewpähkinöitä (kourallinen) tuoretta persiljaa 1 rkl pieniä kapriksia 2 rkl oluthiivahiutaleita puolikkaan sitruunan mehu ripaus suolaa ripaus kookossokeria 0,5 dl vettä

1. Kiehauta vettä vedenkeittimessä ja kaada vettä cashewpähkinöiden päälle. 2. Anna cashewpähkinöiden muhia vedessä noin tunnin ajan, mutta jos sinulla on kiire niin 15minkin käy. 3. Valuta cashewpähkinöistä vesi pois ja laita kaikki ainekset tehokkaaseen tehosekoittmeen. 4. Veden määrä riippuu haluatko levitettä vai kastiketta.

Cashewpähkinät voi korvata myös auringonkukansiemenillä tai käyttää vaikka kumpaakin, mutta tällöin kastike ei ole aivan yhtä kermaista ja "puhtaanmakuista" (cashewpähkinöistä tulee makeampi ja auringonkukansiemenistä aromikkaampi lopputulos), mutta edelleen todella hyvää. Auringonkukansiemenet ovat huomattavasti edullisempia kuin cashewpähkinät ja sopivat myös pähkinäallergikoille!

Superpower-chiasiemennäkkärit onnistuivat todella hyvin ja erityisesti niissä miellytti ihanat yrtit ja mukava suolaisuus, joka maistui kräkkereissä.

Kuvassa yksi niistä arjen pikasalaateista mitä tein viime viikolla tämän ihanan ranch-kastikkeen seuraksi. Päällä on pannulla paistettua VegiBelle-vegaanijuustoa, joka on fermentoitua soijajuustoa ja todella hyvää! Juusto on halloumin ja fetan välimuoto, mutta vähemmän suolaista mutta todella hyvää - mielestäni paras tähän asti kokeilemistani vegaanijuustoista! Ostin juuston Ekolosta.

#gluteeniton #proteiinipitoinen #kastikkeet #reseptit #aamupala #välipalat #herkut #herkku

Katso myös nämä tekstit