Blogi

Pehmoinen maissikookoskeitto

Kävin vähän aikaa sitten visiitillä Helsingissä ja kävin syömässä Qulmassa, joka on tunnelmallinen ja erinomainen ravintola Kruununhaassa. Siellä oli tarjolla lounaalla maissikookoskeittoa hot&sour-kastikkeella ja innostuin niin tuosta keitosta, että päätin tehdä omanlaiseni version maissikookoskeitosta. Tämä helpoista ja edullisista raaka-aineista syntyvä keitto on maultaan pehmeä, kermainen, makeahko ja sopivan suolainen - juuri täydellisen pehmoinen kokonaisuus, joka yhdessä hyvän leivän kanssa on täydellinen lounas. Sen jälkeen kun keksin tämän reseptin, olen halunnut tehdä sitä lähes päivittäin ja olenkin valmistanut tätä keittoa jo pari kertaa. Joskus yksinkertainen on vain parasta: maissia, kookoskermaa, suolaa, pippuria ja muutama peruna. Näin maissin maku pääsee parhaiten esille eivätkä voimakkaat maut peitä sen ihanaa makua alleen. Ja niille jotka eivät pidä kookoksen mausta, niin ainakaan minun mielestäni kookos ei tässä keitossa maistu juurikaan. Kesällä tietenkin tämä keitto olisi ihana tehdä tuoreesta maissista, mutta tässä tapauksessa pakastemaissistakin syntyy todella herkullinen keitto. Parasta keitossa on se, että ainekset löytyvät useamman kaapista jo valmiiksi ja jos ei, niin vähintäänkin lähikaupasta löytyy kaikki ainekset helposti.

MAISSIKOOKOSKEITTO

(KAHDELLE)

Valmistusaika: 30 minuuttia Tarvittavat välineet: kattila, tehosekoitin/sauvasekoitin

400g pakastemaissia 3 keskikokoista perunaa 1 kookosmaitopurkin kermaosa 1 sipuli 2 valkosipulin kynttä noin 5 dl vettä puolikas kasvisliemikuutio (ripaus suolaa) 1. Laita kookoskerma purkki jääkaappiin. 2. Pilko sipuli ja valkosipuli. 3. Kuori ja pilko perunat. 4. Ota keittokattila ja kuullota siinä sipulia pienessä määrässä vettä tai öljyä noin 5 minuuttia. 5. Lisää kattilaan perunat ja valkosipuli, kasvisliemikuutio ja vettä sen verran että perunat peittyvät juuri ja juuri. 6. Anna keiton kiehua sen aikaa, että perunat kypsyvät, noin 10-15 minuuttia. 7. Lisää joukkoon 200g maissia (eli puolet maissista) ja jääkaapista otetun kookosmaidon kermaosa. 8. Laita keitto tehosekoittimeen (huom! kaikki tehosekoittimet eivät kestä kuumaa nestettä eli voit joutua odottamaan että keitto viilenee tarpeeksi) ja sekoita tasaiseksi. 9. Lisää keitto takaisin kattilaan ja lisää loput 200g maissia ja kuumenna niin että maissi sulaa (noin 5 minuuttia). 10. Tarkista maku. Voit joutua lisäämään hieman suolaa, mutta kasvisliemikuutiossa on usein sen verran suolaa että ei tarvitse enempää. Voit lisätä myös vettä/kookosmaitoa tässä vaiheessa tarvittaessa. 11. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi srirachan, korianterin tai vegaanisen hapankerman kanssa.

#keitto #pääruoat #gluteeniton #reseptit

Katso myös nämä tekstit