Blogi

Meksikolainen kvinoasalaatti

Kokeilin tätä meksikolaisen kvinoasalaatin reseptiä Minimalist Bakerin ohjeen mukaan ja siitä tuli niin hyvää, että ajattelin jakaa ohjeen myös teidän kanssanne! Tämä on helppo ruoka, jonka tekee nopeasti arki-iltana ja se maistuu mainiosti kylmänä lounaana esimerkiksi koulussa tai työpaikalla. Kaikkein parasta tässä reseptissä on tuore appelsiini, joka tuo mehukkuutta, makeutta ja raikkautta salaattiin sekä mielettömän hyvä avokado-appelsiini-lime - kastike, joka nostaa salaatin ihan uudelle tasolle. Tein muutamia muutoksia ohjeeseen, esimerkiksi jätin punasipulin pois ja korvasin sen kevätsipulilla ja käytin salaattina lehtikaalta, jota saa nyt edullisesti isoissa pusseissa ja on täynnä superenergiaa koko keholle! Kokeile ihmeessä tätä helppoa ja todella maukasta salaattia! Se on niin hyvää!

MEKSIKOLAINEN KVINOASALAATTI (MINIMALIST BAKER)

2 ISOA ANNOSTA

5-6 isoa lehtikaalin lehteä (tai muuta salaattia) 2 dl keitettyä kvinoaa (noin 1 dl kuivaa kvinoaa) 1 dl maissia (pakaste tai purkki) 1 kokonainen appelsiini 2 dl keitettyjä mustapapuja tölkissä (mausta suolalla, pippurilla ja juustokuminalla) 2 kokonaista kevätsipulin vartta (TAI puolikas punasipuli) puolikas avokado kourallinen tuoretta korianteria KASTIKE

puolikas avokado 1-2 limen mehu 3 rkl puristettua appelsiinin mehua (tai noin 1/4 appelsiinin lihaa) 1-2 tl vaahterasiirappia 1-2 tl srirachaa (tai muuta tulista kastiketta) ripaus juustokuminaa ripaus cayennepippuria runsas ripaus suolaa ja pippuria kourallinen tuoretta korianteria 3-4 rkl vettä tai öljyä 1. Huuhtele kvinoa huolellisesti. Keitä kvinoa ohjeiden mukaan vedessä. 2. Pilko kaikki salaattiin tulevat ainekset. Poista lehtikaaleista kova varsi ja hiero lehtiä voimakkain ottein niin että ne pehmenevät. Mausta mustapavut oman makusi mukaan suolalla, pippurilla, juustokuminalla ja chilillä. 3. Valmista kastike asettamalla kaikki kastikeainekset blenderiin ja sekoita sileäksi. 4. Jos maissisi on pakastemaissia, laita se kvinoan sekaan kiehuvaan veteen noin 2 minuutiksi ennen kuin kvinoa on täysin kypsää. 4. Kun kvinoa (ja maissi) on valmista, kaada vesi pois ja sekoita kaikki ainekset keskenään. 5. Nauti heti tai jätä jääkaappiin maustumaan. Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa 2-4 päivää.

#salaatti #pääruoat #gluteeniton #reseptit #proteiinipitoinen #terveellinenruoka #kastikkeet

Katso myös nämä tekstit