Blogi

Linssimureke ja juustoinen perunamuusi

Tämä linssimureke ja perunamuusi ovat lohturuokaa parhaimmillaan! Makoisa linssimureke, pehmeä juustoinen perunamuusi ja makea ketsuppi-barbeque-kastike maistuvat niin hyvältä yhdessä. Tämä ateria maistuu varmasti lapsillekin sekä tietenkin meille muille herkkusuille! Linssimureke valmistuu yksinkertaisista aineksista ja maistuu vain paremmalta seuraavana päivänä. Linssit ovat täynnä hyvää proteiinia eikä tämä ateria sisällä lainkaan lisättyä rasvaa tai öljyä. Entistä enemmän syitä ottaa toinen lautasellinen!

LINSSIMUREKE

4 HENGELLE

2 dl vihreitä linssejä 1 dl punaisia linssejä 1 sipuli 3 valkosipulin kynttä 1 keskikokoinen porkkana 2 varsisellerin vartta 2 laakerinlehteä 1 kasvisliemikuutio 1 dl (gluteenittomia) kaurajauhoa/-leseitä (lisää tarvittaessa hieman lisää) 3 rkl pellavansiemenrouhetta ja 6 rkl vettä 1,5 tl sipulijauhetta 1 tl valkosipulijauhetta 1 tl paprikajauhetta 1 tl timjamia 1 tl fenkolinsiemeniä (kokonaisia) 1 tl suolaa 1,5 tl ranskalaiset yrtit - yrttisekoitusta (sis. mm. timjami, rosmariini, oregano, basilika...) 1/4 tl cayennepippuria (tai 1/2 tl tulisemman ystävälle) Päälle: n. 6 rkl ketsuppia (esim. Felix luomu-ketsuppi tai Lidlin ketsuppi lasipullossa) n. 3 rkl barbeque -kastiketta (käytin Santa Maria BBQ-kastiketta) 1. Pilko varsiselleri, sipuli, porkkana ja valkosipuli pieneksi kuutioksi. 2. Laita kattilaan vettä ja laita sinne vihreät linssit, punaiset linssit, porkkana, laakerinlehdet, porkkana ja kasvisliemikuutio. Keitä kunnes vihreät linssit ovat kypsiä (noin 30 min tai 20 min jos olet liottanut etukäteen). 3. Paista pannulla ilman öljyä sipulikuutiot. Lisäile pannulle välillä vettä ja anna sipulin pehmetä. Lisää lopuksi valkosipuli ja pehmentele hetken aikaa. 4. Sekoita kulhossa kaikki mausteet ja lisää sipuli ja valkosipuli. 5. Laita erilliseen kippoon tekeytymään pellavansiemenet ja vesi. 6. Kun linssit ovat kypsiä, kaada vesi pois. Voit painaa seosta myös hieman sihvilässä niin että liiallista nestettä lähtee pois. 7. Poista laakerinlehdet linssien joukosta. (Laita perunat kiehumaan tässä vaiheessa) 8. Lisää linssiseos sipuli-mausteseokseen ja sekoita hyvin. 9. Lisää kaurajauho ja pellavansiemen-vesi-seos. Sekoita hyvin. 10. Vuoraa pitkulainen uuninkestävä vuoka leivinpaperilla. 11. Kaada linssiseos vuokaan ja painele se tasaisesti vuokaan. 12. Sekoita erillisessä kipossa ketsuppi ja barbeque-kastike. Voit käyttää myös vain ketsuppia. 13. Levitä ketsuppi-barbeque-seos linssimurekkeen päälle tasaisesti. 14. Paista uunin keskitasolla noin 200 asteessa noin 15-20min tai kunnes perunat ovat kypsiä. 15. Mureke saattaa olla hieman murenevainen otettuasi sen juuri uunista, mutta jäähtyessään se tekeytyy entistä tiiviimmäksi. 16. Tarjoile mureke ketsupin ja perunamuusin kanssa.

JUUSTOINEN PERUNAMUUSI

6 isoa perunaa noin 1 dl kauramaitoa (esim. Oatly iKaffe tai jokin muu MAUSTAMATON kauramaito) 1 tl suolaa 1 tl sipulijauhetta 5 reilua ruokalusikallista ravintohiivahiutaleita (1 kevätsipuli silputtuna) (persiljaa silputtuna) 1. Kuutioi ja kuori perunat. 2. Keitä perunat kunnes ne ovat pehmeitä, eli noin 15 minuuttia. 3. Kaada keitinvesi pois. 4. Lisää suola, ravintohiivahiutaleet, sipulijauhe ja kauramaitoa. Muussaa haarukalla, perunasurvimella, sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Lisää tarvittaessa kauramaitoa. Lisää joukkoon halutessasi kevätsipulia ja/tai persiljaa.

#pääruoat #proteiinipitoinen #gluteeniton #terveellinenruoka #reseptit

Katso myös nämä tekstit