Blogi

Kurpitsa-lehtikaali mac 'n' cheese

Ah. Tämä on niin hyvää. Löysin vähän aikaa sitten Youtuben maailmasta vegaanisen kokkausohjelman, Hot For Foodin ja muutaman päivän sisään katsoin kaikki heidän kuvaamansa jaksot ja inspiroiduin jakso toisensa jälkeen! Olen sen jälkeen testannut useampaakin heidän reseptiään ja yksikään ei ole pettänyt - kaikki ovat olleet todella mahtavia, maukkaita ja ihania ja erityisen rakkaussuhteen olen luonut tähän nacho-kastikkeeseen. Tästä ehkä postaus myöhemmin, mutta nyt päätin kokeilla heidän sivuillaan olevaa Mac 'n' cheese -reseptiä omalla variaatiollani.

KURPITSA-LEHTIKAALI MAC 'N' CHEESE (4:LLE)

500g (gluteenittomia) makaroneja (esim. kikhernepastaa) ripaus suolaa 1/2 myskikurpitsasta 6 isoa lehtikaalin lehteä suolaa pippuria (cayennepippuria) KASTIKE (Hot for food) (Suosittelen tekemään tätä tuplamäärän!) 2 dl cashewpähkinöitä (liotettuna min. 3h tai mieluiten yön yli) 3 dl mantelimaitoa (muukin kasvimaito käy) 2 rkl sitruunanmehua 0,5 dl auringonkukkaöljyä (tai muu mieto öljy (ei oliivi)) 3 rkl tomaattipyrettä 1 rkl miso-tahnaa (ei pakollinen) 0,5 dl ravintohiivahiutaleita 2 rkl maissijauhoa (tai tapioka) 1 tl valkosipulijauhetta 1 tl sipulijauhetta 1 tl suolaa ripaus valkopippuria RAPEA PÄÄLLINEN 2 dl auringonkukansiemeniä tuoretta persiljaa 2 rkl ravintohiivahiutaleita ripaus suolaa 1 tl paprikamaustetta 1. Liota cashewpähkinöitä min. 3h vedessä. 2. Laita makaronit kiehumaan kattilaan veteen. Lisää veteen ripaus suolaa. Älä kypsennä makaroneja aivan kypsiksi, vaan jätä keittoajasta pois esimerkiksi 4-3 minuuttia. 3. Pilko myskikurpitsa pieniksi kuutioiksi ja paahda sitä paistinpannulla pienessä määrässä öljyä kunnes se saa kauniin värin. 4. Poista lehtikaalista kova varsi ja pilko lehdet pieniksi suikaleiksi. 5. Lisää lehtikaalisuikaleet pannulle. Anna lehtikaalin pehmetä pannulla muutamia minuutteja. 6. Mausta lehtikaali ja myskikurpitsa suolalla ja pippurilla ja halutessasi ripauksella cayenne-pippuria. 7. Siirrä myskikurpitsa-lehtikaalisekoitus odottamaan. 8. Valuta cashewpähkinöistä pois vesi ja lisää kaikki kastikeainekset blenderiin ja blendaa kastikeainekset sileäksi. 9. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla (helpottaa huomattavasti siivoamista!). 10. Sekoita makaronit, kurpitsa-lehtikaalisekoitus ja kastike ja lisää vuokaan. 11. Laita uuniin noin 20 minuutiksi 175 asteeseen. 12. Tee rapea päällinen tällä välin. Laita tehosekoittimeen rapean päällisen ainekset ja surrauta niitä niin että lopputuloksena on hieman epätasainen mutta herkullisen näköinen muruseos. 13. Kun mac 'n' cheese on ollut uunissa noin 20 minuuttia, lisää mac 'n' cheesen päälle rapea pähkinäseos tasaisesti (ja varo sormiasi!) ja anna kypsyä uunissa vielä noin 10 minuuttia. 14. Ota mac 'n' cheese pois uunista ja syö ja huokaile ilosta.

#pääruoat #uuniruoat #gluteeniton

Katso myös nämä tekstit