Blogi

Kookos-mantelipuuro puolukoilla

Tämä puuro on niin hyvää, että sitä syö minä aamuna tahansa ison lautasellisen oikein mielellään ja mieluusti hakee vaikka lisää! Tämä herkku on sen verran makea ja herkullinen, että olen pohtinut että jos tämän lusikoisi kauniisiin laseihin niin tämän voisi aivan hyvin tarjoilla myös jälkiruokana. Koska puuron tekemiseen käytetään kookosmantelijuomaa, ei puurossa ole kovinkaan paljon perinteistä puuron makua, vaan mantelin, kookoksen ja puolukan maut sulautuvat yhteen yhdessä pehmeän puuron kanssa ja lopputulos on todella herkullinen!

KOOKOS-MANTELIPUURO PUOLUKOILLA

(Yhdelle)

2dl (-3dl) Alpro Soyan Kookos-mantelijuomaa (Coconut Almond) 1 dl kaurahiutaleita (luomu) (käytä gluteenitonta tarvittaessa) 1 rkl chiasiemeniä 2 rkl mantelilastuja 1 rkl kookossokeria ripaus suolaa Päälle: pakastepuolukoita 2 rkl vaahterasiirappia chiasiemeniä Laita uuni kuumenemaan noin 180 asteeseen. Sekoita kaikki puuron ainekset yhteen. Anna seoksen seisoa huoneenlämmössä noin 5-10 minuuttia niin että chiasiemenet ehtivät hieman imeä nestettä itseensä. Chiasiemenet voivat imeä yllättävänkin paljon nestettä, joten ennen kuin laitat seoksen uuniin, niin lisää reilusti lisää kookosmantelijuomaa jos tuntuu siltä. Uunissa kuitenkin nestettä haihtuu lisää ja imeytyy - emmehän halua kuitenkaan kovaa puuroa! Anna hautua uunissa noin 20 minuuttia.

Lisää valmiin puuron päälle jäisiä puolukoita, vaahterasiirappia ja sirottele päälle hieman chiasiemeniä. Nauti ja myhäile ilosta.

Ps. Jos sinulla sattuu olemaan kaapissa kookosmaitoa, niin Delicious Ella Youtube-kanavalla on mielenkiintoinen kookospuuron resepti, johon tulee mm. kookosmaitoa, kookosöljyä, macaa ja banaania.

#jälkiruoka #terveellinenruoka #gluteeniton #reseptit #aamupala #välipalat #herkut #herkku

Katso myös nämä tekstit