Blogi

Ihana Katsu curry munakoisolla

Huh, kiirettä on pitänyt siviilirintamalla! Opiskelen psykologiaa neljättä vuotta ja tänä vuonna olen tehnyt jo hurjasti opintoja ja lisäksi gradun kirjoitusvaihe painaa myös päälle. Välillä ehtii kuitenkin myös kokkailemaan ja miten ihanan rentouttavaa se onkaan! Tämä katsu curry vei sydämeni, kun tein tätä ensimmäistä kertaa. Rapea munakoiso on pehmeää ja makeaa sisältä ja currykastike niin herkullista ja se sopii täydellisesti rapean munakoison kaveriksi. En ole koskaan aiemmin tehnyt kotona katsu currya mutta tämä vei kyllä totaalisesti sydämeni. Munakoisojen paistaminenkaan ei ollut niin suuritöistä kuin luulin, vaan munakoiso ja kastike valmistuivat oikeastaan varsin sopivasti kun riisi kypsyi (noin 20 minuuttia).

Munakoison tilalla voi käyttää myös kesäkurpitsaa tai bataattia. Gluteenittoman saa kun vaihtaa jauhot ja korppujauhot gluteenittomiin!

KATSU CURRY MUNAKOISOLLA

2:LLE HENGELLE

RAPEA MUNAKOISO 1 pieni tai keskikokoinen munakoiso 1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta) 2 dl kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa) ~2 dl spelttikorppujauhoja (erittäin hieno) (tai gluteenitonta tai muuta korppujauhoa) ruokaöljyä, esim. rypsiöljyä runsaasti paistamiseen (noin 0,5 dl) KASTIKE 1 rkl seesamiöljyä (tai rypsiöljyä) paistamiseen 1 sipuli 2-3 valkosipulin kynttä 1 pieni omena (tai 1/2 normaalikokoisesta omenasta) 1,5 cm pätkä inkivääriä 2 tl soijakastiketta 2 tl omenaviinietikkaa (tai riisiviinietikkaa) 2 tl curryjauhetta 1 rkl garam masalaa 0,5 tl sokeria 1-2 rkl kookoskermaa eli kookosmaidon paksua osaa 3 dl kasvislientä * 1 rkl maissitärkkelystä suurustamiseen (1 rkl teriyaki kastiketta) (ei pakollinen) Tarjoiluun: riisiä, seesaminsiemeniä * Esim. kuumaa vettä ja yksi vähäsuolainen kasvisliemikuutio tai runsassuolainen puolikas 1. Pilko munakoiso sopiviksi paloiksi. 2. Sekoita syvässä kulhossa kasvimaito sekä jauhot. Sekoita hyvin. 3. Laita laakeaan astiaan korppujauhoja. 4. Lämmitä öljy kuumaksi pannulla. Kun pannu on hieman lämmennyt, ala kuorruttamaan munakoisoviipaleita. 5. Laita munakoisopala ensin taikinaan ja sen jälkeen pyöritele se korppujauhoissa. Voit painella korppujauhon tiiviisti munakoisopalan pintaan. 6. Siirrä pala samantien paistumaan. 7. Vahdi paistuvia munakoisopaloja etteivät ne pala. Yksi puoli paistuu noin 2-3 minuuttia. 8. Nosta munakoisopalat lautaselle odottamaan. 9. Laita riisi kiehumaan ellet ole jo sitä tehnyt. 10. Pilko valkosipuli, sipuli ja raasta inkivääri ja omena. 11. Lisää pannulle seesamiöljyä ja paista siinä sipulia, kunnes sipuli muuttuu läpinäkyväksi ja pehmeäksi. 12. Lisää pannulle valkosipuli, inkivääri, garam masala, curryjauhe, soijakastike, sokeri sekä pieni raastettu omena. 13. Kuulota hetken aikaa ja lisää sen jälkeen kasvisliemestä noin 2/3. Anna muhia hetken aikaa. 14. Lisää lopun kasvisliemen joukkoon maissitärkkelys ja sekoita hyvin. 15. Lisää kastikkeen sekaan maissitärkkelys-kasvisliemi sekä kookosmaitopurkin kermaosasta noin 1-2 rkl kookoskermaa. 16. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijakastiketta, sokeria tai muita mausteita. Aseta muutama munakoisoviipale riisipedille ja lusikoi kastike riisin päälle. Voit laittaa päälle vielä kevätsipulisilppua tai seesaminsiemeniä. Itse pidän parsakaalista katsu curryn kanssa. NAM! HUOM. Munakoisoa ei tarvitse "itkettää" - nykyiset munakoisot ovat oikein makeita ja hyviä sellaisenaan! Gluteenittoman version saat kun vaihdat jauhot gluteenittomiin jauhoihin ja korppujauhot gluteenittomiin korppujauhoihin. Tulee aivan yhtä hyvää! :)

#pääruoat #curry #reseptit

Katso myös nämä tekstit