Blogi

Hurmaava aurinkokuivattu tomaattipasta

Tämä pasta on aivan ihanaa. Jos pidät aurinkokuivatuista tomaateista, tulet varmasti rakastumaan tähän pastaan. Ensinnäkin pasta valmistuu todella nopeasti (keitä vain pasta, tee sillä aikaa blenderissä kastike ja sekoita pastan joukkoon!). Niin yksinkertaista ja siis todella hyvää. Tästä pastasta tuli heittämällä yksi lempipastani ja haluaisin syödä sitä joka päivä! Voit tehdä pastan vehnämakaronista tai vaikkapa papumakaronista niin halutessasi. Itse käytin tällä kertaa Pirkan gluteenittomia makaroneja - ovat muuten aika hyviä, mutta eivät mielestäni voita Semperin maccheroneja. :) Hinnassa kuitenkin ovat aika paljon edullisempia. Voi näyttää kuvassa, että kastiketta on vähän, mutta tämä kastike on niin voimakkaan tomaattista, että sitä todella tarvitsee vain vähän antaakseen koko pastalle hurmaavan makeansuolaisen maun! Kokeile ja ihastu! En ole itse kokeillut tätä pastaa kylmänä, mutta tämä voisi toimia myös hyvin kylmässä pastasalaatissa. :)

HURMAAVA AURINKOKUIVATTU TOMAATTIPASTA (KAHDELLE)

12 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä 2 rkl laadukasta oliiviöljyä 2 rkl oluthiivahiutaleita 2 tl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua 2 pientä valkosipulin kynttä ripaus mustapippuria (ripaus suolaa) noin 200ml vettä 200g kikherneitä tölkissä 12-15 kpl oliiveja 4-5 pilkkottua aurinkokuivattua tomaattia koristeeksi (basilikaa koristeeksi) + keitettyä (kikherne)pastaa kahdelle

1. Keitä sopiva määrä pastaa ohjeen mukaan. 2. Lisää aurinkokuivatut tomaatit (huom, ei aurinkokuivattujen tomaattien öljyä), valkosipuli, oliiviöljy, omenaviinietikka, oluthiivahiutaleet, pippuri sekä vesi blenderiin. Sekoita tasaiseksi. Lisää hieman vettä tarvittaessa. Lisää vain hieman suolaa - aurinkokuivatut tomaatit ovat yleensä varsin suolaisia etkä välttämättä tarvitse lisää suolaa, mutta itse lisäsin pienen ripauksen. 3. Koostumuksen tulee olla tomaattikastikkeen paksuista - varo ettet lisää liikaa vettä, koska silloin kastikkeesta tulee lirua ja se menettää makua. 4. Kun pasta on kypsää, lisää kastike sen joukkoon, lisää kikherneet ja oliivit ja sekoita. 5. Nauti! Kastike säilyy suljetussa rasiassa jääkaapissa noin 2-3 päivää.

#gluteeniton #pääruoat #kastikkeet #pasta

Katso myös nämä tekstit