Blogi

Currykikhernesalaatti mandariini-cashewkastikkeella


Rakastan uunissa paahdettuja kikherneitä. Ne on niin helppo vain maustaa ja heittää uunin pellille kun samalla valmistaa salaattia tai kvinoaa ja kastiketta niiden seurauksi. Kikherneet ovat täynnä hyvää proteiinia ja niissä on ihanan kermainen perusmaku. Olen rakastunut näihin currymaustettuihin uunikikherneisiin ja teen niitä usein ison annoksen, jotta voin napsia niitä sellaisenaan pitkin päivää tai tehdessäni koulutehtäviä tai katsoessani elokuvaa. Parasta näissä kikherneissä on tietenkin curryn maku a suolaisuus, mutta myös ihana sitruunan tai omenaviinietikan tuoma lisähappamuus, joka tekee kikherneistä erityisen herkullisia!

Mandariini-cashewkastike on myös yksi suosikeistani ja olen tehnyt sitä useamman kerran. Mielestäni se sopii todella hyvin curry-maustettujen ruokien seuraksi ja esimerkiksi kvinoan tai bataatin seuraksi. Se on maultaan kermainen ja pehmeä, mutta mandariini tuo siihen mukavaa makeutta. Voit lisätä kastikkeeseen vielä halutessasi esim. currymaustetta tai kurkumaa (hyvin vähän) mutta minusta se toimii hyvin näin. Tässä postauksessa olen yhdistänyt kastikkeen ja curryset kikherneet salaattiin. Salaattipohjana minulla on tässä käytetty rapeaa cosmopolitan-salaattia, makeita porkkanapaloja sekä uunissa paahdettuja perunoita, jotka on maustettu kevyesti pippurilla, suolalla ja paprikamausteella ja currymausteella. Kokoa sellainen salaatti currykikherneiden ja mandariini-cashewkastikkeen ympärille kuin mitä sinun kaapistasi löytyy! Suosittelen testaamaan bataatin kanssa, sopii hyvin!

CURRY-KIKHERNEET

230g kikherneitä tölkissä * 1 tl curryjauhetta 1/2 tl kurkumajauhetta 1/2 tl suolaa 2 tl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua 1/2 rkl oliiviöljyä 1. Kaada kikherneistä vesi pois. Voit kuivata kikherneitä hieman levittämällä ne talouspaperin päälle. 2. Sekoita kaikki ainekset keskenään. 3. Paista uunissa noin 200 asteessa noin 15-20minuuttia tai kunnes kikherneet ovat kauniin kullankeltaisia. 4. Syö sellaisenaan tai tarjoile esimerkiksi salaatin tai kvinoan kanssa. Huom!

*Jotkut luomu-kikherneet ovat varsin pieniä kooltaan ja silloin kannattaa tarkkailla niitä ja paistaa hieman

vähemmän aikaa, sillä muuten niistä saattaa tulla hieman turhankin rapeita. :) * Jos käytät kuivia kikherneitä ja liotat ja keität ohjeiden mukaan, noin 1,5 dl tulee noin 230g kikherneitä. Kannattaa toki tehdä enemmän kerralla jos näkee sen liotuksen ja keittämisen vaivan. ;)

MANDARIINI-CASHEW-SALAATINKASTIKE

1 pieni/keskikokoinen mandariini (ilman kuoria) 2 dl liotettuja cashewpähkinöitä 1 tl sinappia 3 tl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua 1,5-2 dl vettä (riippuu mandariinin koosta) 2 rkl oliiviöljyä 1/2 tl valkosipulijauhetta 1/2 tl suolaa ripaus pippuria ripaus kookossokeria tai vaahterasiirappia (1/2 tl curryjauhetta) (ripaus kurkumaa)

1. Liota cashewpähkinöitä kiehutetussa vedessä vähintään 20 min. Mitä parempi tehosekoitin sinulla on, sen vähemmän aikaa tarvitsee liottaa. Voit myös liottaa cashewpähkinöitä vaikka yön yli tai useamman tunnin. Jos et ehdi liottaa kovin kauaa eikä tehosekoittimesi ole kovin hyvä, ei hätää - silloin kastikkeessa saattaa vain olla cashewpähkinäsattumia eikä koostumus ole niin kermainen. Kastikkeen maku on varmasti silti aivan hyvä! 2. Heitä cashewpähkinöiden liotusvesi pois. 3. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Lisää ensin vähän vettä ja katso millainen koostumus tulee. 4. Lisää tarvittaessa hieman vettä. 5. Nauti! :)

#salaatti #kastikkeet #gluteeniton #pääruoat #reseptit

Katso myös nämä tekstit