Blogi

Cheddarjuusto-pinaattiskonssit

Ah. Nämä vegaaniset ja gluteenittomat skonssit ovat aivan superhyviä! Todella maukkaita, suolaisia, sopivat täydellisesti esimerkiksi iltapäiväteen tai kahvin kaveriksi. Näistä on vaikea uskoa, etteivät ne sisällä lainkaan eläinperäistä juustoa, sillä maku on syvä ja juustoinen! Parhaimmillaan skonssit ovat suoraan uunista tulleina nokareella margariinia tai paahtimen kautta käytettynä. Voit tehdä nämä skonssit helposti myös tavallisiin vehnäjauhoihin - vaihdat vain gluteenittomat jauhot vehnäjauhoihin! Muuten ohje on aivan samanlainen. Lisäksi nämä valmistuvat todella nopeasti: noin 30 minuutissa sinulla on höyryäviä ihania skonsseja suoraan uunista! Voit varioida täytteitä myös miten haluat. Pinaatin voi jättää pois tai korvata esimerkiksi jännittävämmällä basilikalla, perinteisemmällä ruohosipulilla tai erikoisemmalla lehtikaalilla tai miksei persiljalla. Vegaanisena juustona voit käyttää mitä vain haluat! Mielikuvitus on rajana :)

Rapeat ja sisältä pehmeät skonssit murenevat ihanasti suussa ja niiden juustoinen vahva maku sopii täydellisesti iltapäiväteen kaveriksi!

CHEDDARJUUSTOSKONSSIT

7-10 KPL

Valmistusaika: 30 minuuttia Tarvikkeet: Uuni, raastin, haarukka

4 dl gluteenittomia jauhoja (tai vehnäjauhoja) ** 4 rkl margariinia tai kookosöljyä (jääkaappikylmää) 2 dl kauramaitoa 3-4 rkl ravintohiivahiutaleita 2 tl tomaattipyrettä 2 tl omenaviinietikkaa (tai sitruunamehua) 1,5 tl leivinjauhetta 1 tl ruokasoodaa 1 tl valkosipulijauhetta 1 tl sipulijauhetta 1/2-1 tl suolaa (jos et käytä misoa, laita enemmän suolaa) 1 tl misotahnaa (ei pakollinen) kourallinen pinaattia 1 dl vegaanista cheddarjuustoa raastettuna (esim. Violife) (** Itse käytin Semperin kuitupitoista jauhoseosta)

Gluteenittomat vegaaniset skonssit ennen uuniin laittoa. :)

1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. 2. Sekoita keskenään kauramaito, misotahna, tomaattipyre ja omenaviinietikka. 3. Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet: jauhot, ruokasooda, leivinjauhe, valkosipulijauhe, sipulijauhe, suola ja ravintohiivahiutaleet. 4. Ota jääkaapista kylmä margariini tai kookosöljy ja laita 4 rkl rasvaa jauhojen sekaan. Sekoita hyvin haarukalla (tai monitoimikoneessa) niin että rasva sekoittuu tasaisesti jauhojen joukkoon. Älä käytä käsiäsi, koska tällöin rasva sulaa liikaa. 5. Lisää jauhojen joukkoon raastettu vegaaninen cheddar-juusto ja kourallinen silputtua pinaattia. Sekoita. 6. Lisää jauhojen joukkoon kauramaitoseos ja sekoita muutaman kerran niin että taikina muodostuu. 7. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja tee taikinasta taputtelemalla paksu levy, josta leikkaat muotilla tai veitsellä haluamiasi kokoisia skonsseja. Skonssi nousee jonkin verran uunissa, mutta se saa olla aika paksu/korkea uuniin laitettaessa. Taikinaa ei tarvitse vaivata tai käännellä. Mitä vähemmän käsittelet taikinaa, sen parempi. 8. Laita pelti valmiiksi, aseta sille leivinpaperia ja sivele halutessasi leivinpaperi pienellä määrällä öljyä. Näin saat skonssin pohjasta vielä rapeamman. 9. Nosta skonssit leivinpaperille. Saat noin 7 isoa skonssia tai 10-12 pientä. Voit halutessasi sivellä pullasudilla liialliset jauhot pois skonssit päältä. 10. Paista uunissa noin 10 minuuttia 220 asteessa.

#reseptit #leivonta #lisukkeet #välipalat #gluteeniton

Katso myös nämä tekstit