Blogi

Tomaattinen kikherneomeletti

November 9, 2017

 

Tämä resepti syntyi eräänä viikonlopun aamuna pizzaillasta jäljelle jääneistä aineksista. Kaapissa oli pizzaan tarkoitettua maustettua tomaattikastiketta, vegaanista juustoa sekä oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Myös uusi gram-jauhopussi kutkutteli. Yhdistin siis ainekset kikherneomelettiin ja siitä tulikin paras tekemäni ja kokeilemani kikhernemunakas! Tämä resepti toimikoon nyt inspiraationa, sillä ihan tarkkaa reseptiä minulla ei ole antaa, sillä viikonlopun inspiraatiokokkailuissa ei tullut mieleen kaivaa esiin mittoja. :) En kuitenkaan usko, että tätä voi kovin helposti pilata; ainekset ovat simppelit ja kunhan lopullinen taikina muistuttaa jokseenkin paksua pannukakkutaikinaa niin hyvin menee. Käytä luovuuttasi!

Tämä on kuitenkin parhain kikhernemunakas mitä olen kokeillut, joten ajattelin kuitenkin jakaa reseptin ja antaa tästä vähän ideaa! :) Toivottavasti kokeilet tätä helppoa ja maistuvaa reseptiä!

PS. OMELETTI ja MUNAKAS sanat eivät ole minun mielessäni tarkoitettu vain kananmuniin liittyviin ruokiin. Tulen despoottimaisesti poistamaan kommenttiosuudesta kaikki kommentit, jotka valittavat sanan omeletti tai munakas käytöstä vegaanisen ruuan yhteydessä. Kiitos ja hyviä herkutteluhetkiä! :D 
 

TOMAATTINEN KIKHERNEOMELETTI SALAATTITÄYTTEELLÄ
(1-2 HENKILÖLLE)

Reseptistä tulee yksi iso kikherneomeletti

 

noin 1 dl kirkhernejauhoa (sama kuin gramjauho)
noin 1 dl maustamatonta kasvimaitoa tai vettä
noin 3-4 rkl pizzatomaattikastiketta (jossa mm. oreganoa, tuoretta valkosipulia, suolaa, pippuria, sipulijauhetta)*
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
0,5 tl italialaiset yrtit-sekoitusta
3 rkl ravintohiivahiutaleita
suolaa
(1 tl omenaviinietikkaa)

Sisällä 
Violife herbs sulana
salaattia
kurkkua
aurinkokuivattua tomaattia
oliiveja
kuorittuja hampunsiemeniä

* Pizzatomaattikastikkeeni pohjana toimi Mutti -merkin "kokonaisia kuorittuja kirsikkatomaatteja"-tölkki, johon lisäsin mausteita, valkosipulia, suolaa jne ja pyöräytin tehosekoittimessa.  Sinun ei tarvitse käyttää juuri tätä - käytä sitä tomaattikastiketta mitä sinulla on ja lisäile vaikka hieman mausteita!

1. Sekoita kaikki ainekset kipossa.
2. Kaada seos kuumalle pannulle (et tarvitse välttämättä öljyä) ja kieputa pannua niin että taikina leviää lettumaisesti tasaisesti pannulle. Anna paistua keskilämmöllä.
3. Tässä vaiheessa voit lisätä lämpimiä täytteitä. Ripottele kikhernemunakkaan pinnalle esim. Violifen vegaanista juustoa pieneksi raastettuna.
4. Kun kikhernemunakas irtoaa helposti pannusta ja se on paistunut noin 3-5 minuuttia ja pintapuoli näyttää myös kypsähköltä, voit joko kääntää koko munakkaan ympäri lastan avulla tai kääntää vain toisen puolen toisen puolen päälle (niin että tulee puolikas ympyrä ;)). Tässä tapauksessa itse käänsin kikhernemunakkaan kokonaan ympäri koska halusin täyttää sen lautasella helposti.
5. Anna paistua hetken aikaa.
6. Laita kikhernemunakas lautaselle, täytä sen toinen puoli haluamillasi täytteillä - esim. pehtoorinsalaattia, aurinkokuivattua tomaattia silputtuna, oliiveja, kurkkua siivuina sekä kuorituilla hampunsiemenillä. Voit ripotella hieman suolaa tai sitruunanmehua myös salaatin päälle.
7. NAUTI!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Katso myös nämä tekstit

Vegaanin lautasmalli

November 21, 2018

1/10
Please reload

Uusimmat tekstit
Please reload

Arkisto
Please reload

Hae asiasanoilla