Blogi

Tofukokkeli

Hitaat aamut ovat yksi lempiasioistani maailmassa. Silloin on ihana laittaa rauhallista musiikkia soimaan, painella vielä vähän unisena keittiöön ja alkaa valmistamaan herkullista aamiaista tai brunssia (myös lempiasioitani maailmassa). Sitten on aika keittää pannullinen kahvia, istua alas ja nautiskella aamiaista kiireettä ja fiilistellen.

Hitaille aamuille ei kuitenkaan löydy aina aikaa; edes muutamat lisäminuutit uneen vievät ainakin täällä usein voiton pitkistä aamupalahetkistä. Siksi tämänkertainen resepti onkin pelastus myös ei-niin-hitaisiin aamuihin! Tämä tofukokkeli syntyy 15 minuutissa ja pitää nälkää pitkälle päivään. Tofukokkeli toimii myös erinomaisesti nopeana välipalana tai miksei lounaanakin ison salaatin kera!

Tofukokkeli (kahdelle)

300 g marinoitua tofua

1 punasipuli

kourallinen kirsikkatomaatteja

kourallinen tuoretta pinaattia

loraus kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)

1 tl kurkumaa

½-1 tl kuivattua tilliä

suolaa

mustapippuria

Lisää pannulle tilkka rypsiöljyä ja murusta tofu pannulle. Lisää myös kauramaito ja kurkuma. Anna tofun paistua pannulla hetki ja leikkaa sillä välin punasipuli ja tomaatit sekä hienonna pinaatti. Kun tofu on paistunut hetken, lisää kasvikset pannulle ja paista kokkelia, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Mausta lopuksi tillillä, suolalla ja pippurilla.

#ruokavalio #terveellinenruoka #gluteeniton #proteiinipitoinen #reseptit #aamupala #välipalat #fitness #tofu

Katso myös nämä tekstit