Blogi

Tofuleivät


Erilaiset täytetyt voileivät ovat mielestäni mahtavia välipaloja: ne on helppo tehdä, ne saa pakattua kätevästi mukaan ja erilaisilla täytteillä niistä saa joko superterveellisiä tai enemmän herkkuhetkiin sopivia! Nämä tofuleivät ovat saaneet inspiraationsa Forumissa sijaitsevan Kipon leivistä, jotka ihastuttavat herkullisuudellaan ja terveellisyydellään kerta toisensa jälkeen.

Leipien sisälle tulee hummusta, joka on yksi lempiasioistani maailmassa. Voisin syödä (lue: syön) sitä päivästä toiseen kyllästymättä ja haluan jakaa tämän reseptin nyt teillekin! Se on todella simppeli, syntyy hetkessä ja takaan, että se maistuu hyvältä minkä kanssa tahansa. Jos päädyt kokeilemaan tätä tai muita reseptejäni, laitathan kommenttia alle – olisi ihana kuulla, mitä tykkäsit ja päädyitkö ehkä testailemaan omia versioitasi resepteistä! :)

Leipiä varten tarvitset:

täysjyväsämpylöitä

avokadoa

marinoitua tofua

rucolaa

omenaa

srirachaa

hummusta (resepti alla)

Leikkaa tofu viipaleiksi ja paista palat rapeaksi pannulla. Viipaloi myös avokado ja omena ohuiksi viipaleiksi. Jos keittiöstäsi löytyy vohvelirauta tai leipägrilli, voit käyttää sitä sämpylöiden ”litistämiseen”, jolloin ne saavat myös ihanan, rapean paistopinnan. Leikkaa sitten sämpylät auki, lisää kaikki täytteet sisälle ja nauti vaikkapa tuorepuristetun mehun kanssa!

Hummus

240 g valutettuja ja huuhdeltuja kikherneitä

0,5 dl vettä

2 rkl rypsiöljyä

2 rkl sitruunamehua

1 rkl tahinia (seesaminsiementahnaa)

1 valkosipulinkynsi

1 tl juustokuminaa

n. ½ tl suolaa

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella (voit käyttää myös blenderiä). Maistele ja lisää tarvittaessa mausteita.

#terveellinenruoka #proteiinipitoinen #aamupala #reseptit #välipalat

Katso myös nämä tekstit