Blogi

Pähkinänougat-granola

Olen aina ollut erilaisten myslien, erityisesti rapeiden muromyslien, suuri ystävä. Minusta on myös ihana kehitellä (hieman terveellisempiä) reseptejä vanhoista lempiherkuista niin, että niistä saa nautiskella missä vain eikä tarvitse lähteä kauppareissulle esimerkiksi myslihimon iskiessä.

Tämä ’muromysli’ on ihanan rapea ja maukas herkku, joka sopii täydellisesti esimerkiksi maustamattoman soijajogurtin, hedelmien ja marjojen kaveriksi! Aika ihana aamu- tai välipala, etten sanoisi ;) Nyt ei muuta kun reseptin pariin – herkkuhetkiä!

Pähkinänougat-granola

(noin 1 l valmista granolaa)

7 dl kaurahiutaleita

3-4 dl pähkinöitä (esim. saksanpähkinöitä ja cashewpähkinöitä)

1,5 dl kivettömiä taateleita

¼ tl suolaa

1 tl kanelia

½ tl vaniljajauhetta

4 rkl vaahterasiirappia

4 rkl kookosöljyä

4 rkl maapähkinävoita

Lämmitä uuni 150 °C ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Mittaa kaurahiutaleet isoon kulhoon, rouhi pähkinät pienemmiksi paloiksi ja lisää ne kaurahiutaleiden joukkoon. Leikkaa taatelit pieniksi kuutioiksi ja lisää ne sekä mausteet kulhoon.

Mittaa vaahterasiirappi, kookosöljy ja maapähkinävoi pieneen kattilaan ja sekoita niitä matalalla lämmöllä, kunnes seos on tasainen. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita kunnes se on levinnyt tasaisesti kaikkialle.

Kaada granola uunipellille ja levitä se tasaisesti ympäriinsä. Paista ensin 10 minuuttia, käännä pelti ympäri ja paista sitten toiset 10 minuuttia. Anna granolan jäähtyä kokonaan, jotta siitä tulee ihanan rapeaa! Riko granola sitten pieniksi paloiksi ja laita ilmatiiviiseen purkkiin. Nautiskele soijajogurtin, smoothien tai nice creamin kaverina!

#ruokavalio #terveellinenruoka #aamupala #reseptit #herkut #herkku #gluteeniton

Katso myös nämä tekstit