Blogi

Laiskan kokin kukkakaalisosekeitto

August 30, 2017

Osallistumme kukkakaalitalkoisiin tuomalla julki oman suosikkimme, lämmittävän kukkakaalisosekeiton. Keiton valmistusaika on alle puoli tuntia, eikä sen tekoon vaadita kummoisia kokin taitoja. 

 

Keitto on kauniin keltainen ja maistuu erinomaisesti myös flunssasta toipuville potilaille!

Lämmittävä kukkakaalisosekeitto (4:lle)

 

1 iso kukkakaali

2 sipulia

4 pientä valkosipulinkynttä

1 l kasvislientä

1 tlk valkopapuja

1/2 tlk kookosmaitoa

2 cm pala tuoretta inkivääriä

2 rkl suolatonta currya

Ripaus kardemummaa

(Tilliä koristeluun)

 

  • Kuori ja pilko kasvikset ja inkivääri.

  • Laita kaikki kasvikset ja inkiväärinpala kattilaan ja lisää kasvislientä, kunnes kasvikset peittyvät.

  • Anna keiton kiehua keskilämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

  • Lisää joukkoon valutetut ja huuhdellut pavut ja anna keiton kiehua vielä muutaman minuutin ajan.

  • Lisää mausteet ja kookosmaito. 

  • Soseuta keitto sauvasekoittimella

  • Koristele tuoreella tillillä ja nauti!

 

Vinkki: saat keitosta vielä paremman makuista, kun paahdat kasvikset. Pilkottu kukkakaali, sipulit ja valkosipulinkynnet kannattaa paahtaa 200°C uunissa, kunnes ne ovat kauniin kultaisen värisiä. Paahdetut kasvikset tuovat keittoon syvyyttä ja voimakkaampaa makua.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Katso myös nämä tekstit

Vegaanin lautasmalli

November 21, 2018

1/10
Please reload

Uusimmat tekstit