Blogi

Valkosipuli-valkopaputahna

August 23, 2017

Näin syksyn ja arjen lähestyessä ajattelin keskittyä kehittelemään helppoja ja nopeita välipalareseptejä, jotka voi myös ottaa mukaan. Kun tulee pitkän päivän jälkeen kotiin tai kun nälkä iskee liikkeessä, tuntuu jääkaapista tai repusta löytyvä valmis välipala silloin todelliselta pelastukselta – valmista siis huoletta tämä herkku jo edellisenä päivänä ja nappaa se lähtiessäsi mukaan!

 

Rakastan hummusta ja teen sitä useamman kerran viikossa esimerkiksi leivän päälliseksi, dipiksi ja salaatin kaveriksi. Vaikka kyllästymistä ei ole havaittavissa näiden kaikkien vuosien jälkeenkään, olen alkanut innolla testailemaan myös muita tahnoja. Tällä kertaa syntyi täyteläisen valkosipulinen ja sitruunainen valkopaputahna, joka maistuu ihanalta esimerkiksi siemennäkkärin kanssa!

 

Valmista eväsrasiaan tämän tahnan kaveriksi vaikkapa vihannestikkuja, lohkoperunoita, salaattia tai kasvispyöryköitä ja nautiskele ihanasta, terveellisestä ja ravitsevasta välipalasta! 

 

 

Valkosipuli-valkopaputahna

 

240 g kypsiä valkopapuja

1 tuore valkosipulinkynsi

½ sitruunan mehu (noin 3 rkl)

1 rkl rypsiöljyä

½ tl suolaa

mustapippuria

(korianteria tai ruohosipulia)

 

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tai käytä vaihtoehtoisesti blenderiä. Maistele ja lisää mausteita halutessasi. Ripottele päälle korianteria tai ruohosipulia ja nauti lempiherkkusi kanssa! 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Katso myös nämä tekstit

Vegaanin lautasmalli

November 21, 2018

1/10
Please reload

Uusimmat tekstit
Please reload

Arkisto
Please reload

Hae asiasanoilla