Blogi

Linssimuhennos


Tämä resepti syntyi, kun kaapista ei löytynyt muuta kuin linssejä ja kasviksia. Ajan saatossa tästä linssimuhennoksesta on kuitenkin tullut pysyvä osa arkeani, sillä se ei vain maistu ihanalta – se myös syntyy nopeasti ja sekös on muodostunut tärkeäksi arvoksi kiireisen arjen keskellä. Tällaiset reseptit pelastavat työntäyteisimmänkin päivän ja tarjoavat syöjälleen terveellisen herkutteluhetken!

Tällä kertaa valmistin pääruoan kaveriksi salaatin, joka koostui tammenlehtisalaatista, kurkusta, paprikasta, avokadosta, kevätsipulista ja erilaisista siemenistä. Salaatinkastikkeeksi päätyi pieni loraus oliiviöljyä, tuoretta sitruunamehua sekä mustapippuria. Sitruunamehu ei muuten vain maistu herkulliselta salaatissa; sen sisältämä C-vitamiini myös tehostaa tammenlehtisalaatissa olevan raudan imeytymistä! Purista siis seuraavaan salaattiisi puolikkaan sitruunan mehu ja osa päivän raudansaannista on jo turvattu 😉 Nyt ei muuta kuin reseptin pariin, herkkuhetkiä!

Linssimuhennos (neljälle)

2 dl täysjyväriisiä

2 dl kuivattuja vihreitä linssejä

1 tl kurkumaa

½ tl chilijauhetta

ripaus suolaa

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 tomaatti

1 pieni paprika

1 rkl soijakastiketta

1 tl paprikajauhetta

½ tl currya

½ tl juustokuminaa

(srirachaa)

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaisesti ja mittaa toiseen kattilaan noin 5 dl vettä, vihreät linssit, kurkuma, chilijauhe ja suola. Sillä aikaa, kun linssit valmistuvat, pilko sipulit, paprika ja tomaatti. Lisää pannulle hieman rypsi- tai oliiviöljyä ja kuullota sipulia kevyesti. Lisää sitten valkosipuli ja tomaatti ja anna niiden hautua hetki pannulla. Lisää lopuksi paprika.

Kun linssit ovat kypsiä, kaada ne pannulle kasvisten joukkoon. Lisää soijakastike ja mausteet. Maistele muhennosta ja lisää halutessasi mausteita (ja srirachaa jos kaipaat potkua ruokaasi 😉). Kun riisit ovat valmiita, lisää nekin pannulle ja sekoita huolellisesti. Nauti lempisalaattisi ja täysjyväleivän kera!

#terveellinenruoka #gluteeniton #proteiinipitoinen #pääruoat #reseptit

Katso myös nämä tekstit