© 2017 Vegan Fitness Oy

Blogi

Pehmeä valkopaputahna

November 22, 2017

Valmistelen viikonloppuisin ison padallisen papuja. Liotan pavut yön yli ja keitän pavut aamulla. Valutan pavut ja huuhtelen ne tarvittaessa. Annan papujen jäähtyä ja pakastan osan sopivissa annosrasioissa, loput teen erilaisiksi tahnoiksi. Tässä on yksi helpoimmista paputahnoista, jonka voi valmistaa myös säilykepavuista.

 

Paputahnat ovat helppoja eväitä, sillä niitä voi hyödyntää dipeissä, levitteissä tai vaikkapa salaatinkastikkeissa. Tätä valkopaputahnaa voi helposti käyttää myös sosekeitoissa proteiininlähteenä ja kermankorvikkeena.

 

Pehmeä valkopaputahna

 

400 g valkopapuja (kypsennettyinä, valutettuina ja huuhdeltuina)

2 valkosipulinkynttä

2 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa

1/4 limen tai sitruunan mehu

1 tl juustokuminaa eli jeeraa

Ripaus pippuria

Ripaus savupaprikajauhetta

Suolaa (tarvittaessa)

Vettä (tarpeen mukaan)

 

  • Laita kaikki paputahnan ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Vaihtoehtoisesti voit soseuttaa ainekset sauvasekoittimella. 

  • Lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes seos on omaan makuusi sopivaa. Itse pidän aika jähmeästä tahnasta, joka toimii hyvin myöslevitteenä. 

  • Tarkista maku ja tarjoile esim. leivän päällä! 

  • Vaihtelua tahnaan saat lisäämällä sen sekaan erilaisia paahdettuja kasviksia, esimerkiksi paprikaa, bataattia tai punajuurta.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Katso myös nämä tekstit

Vegaanin lautasmalli

November 21, 2018

1/10
Please reload

Uusimmat tekstit