Blogi

Testissä vegaaninen voidedödö

Haiseeko vegaanin hiki? Muuttuuko hikoilu vegaaniuden myötä? Mikä tekee kosmetiikasta epävegaanisen?

Me urheilemme paljon. Viikkotasolla treenejä tulee useimmiten yli kymmenen, joista lähes kaikissa hikoillaan paljon. En osaa sanoa onko hienhajuni muuttunut vegaaniuden myötä. Ajoittain minusta tosin tuntuu siltä, että ns. epäpuhtaasti syöminen aiheuttaa pahemman hajuista hikeä. Sattumaa? Ehkä.

Tavallisissa ruokakaupoissa myytävät dödöt ovat harvemmin vegaanisia, poikkeuksina Urtekram ja Lavera. Rexonaa, Dovea ja muita yleisimpiä deodorantteja testataan eläimillä ja ne saattavat sisältää eläinperäisiä ainesosia. Emme käytä eläinkokein testattua kosmetiikkaa, joten etsimme luonnollisesti parhaimmat mahdolliset vegaaniset vaihtoehdot.

Saimme Butik-O:lta testiin Kaurilan Saunan vegaaniset voidedödöt. Kaurilan Sauna valmistaa käsin luonnonkosmetiikkaa. Leaping bunnya tai muita sertifikaatteja yrityksellä ei ole, mutta luotamme yrityksen omaan sanaan.

Voidedödöt ovat tehty käsityönä Helsingissä ja ne sisältävät keittiöstäkin tuttuja ainesosia (mm. kookosöljyä, ruokasoodaa, perunajauhoja..). Dödöt ovat alumiinittomia ja alkoholittomia. Alla kuva INCIstä, selkeämmin Butik-O:n sivuilla.

Dödöt ovat todella riittoisia. Kertakäyttöön riittää itselläni yksi pienen herneen kokoinen nokare voidetta, jonka sulatan sormissa ja levitän kainaloihin. Suosittelen, ettet pue paitaa ihan heti dödön levittämisen jälkeen, sillä dödössä kestää hetki imeytyä.

Dödöt olivat minulla kokeilussa noin kahden viikon ajan. Testiajan aikana ohjasin noin kolmekymmentä tuntia ryhmäliikuntaa sisällä ja puistossa, treenasin kuntosalilla yhteensä noin kymmenen tuntia, juoksin hiostavassa tekonahkatakissa pitkin kaupunkia ja olin stressaavissa työtilanteissa. Hikoilua deodorantti ei estä, mutta se vaikutti hyvinkin positiivisesti hajuihin! Erityisesti korianteri-lime-tuoksuinen deo toimi ehkäisemään (vai osittain myös peittämään?) hienhajun. Yllätyin itsekin, miten lyhyellä INCIllä varustettu tuote pelaa näin rajuissa hikoiluissa.

En yleensä pidä hajustetuista tuotteista, mutta ihastuin tuohon korianteri-lime-dödön tuoksuun. Tuoksu on raikas, eikä korianteri ole yhtään niin voimakas kuin alunperin ajattelin. Korianteri-lime jäi itselleni vahvaksi suosikiksi! En malta odottaa, että pääsen testaamaan sitruunaruohoa, laventelia tai fenkoli-piparminttua. Tuoksut kuulostavat melkein syötävän hyviltä, eikö?

Alennuskoodilla DEOALE saa kaikista voidedödöistä -15% Butik-O:n verkkokaupassa. Alennuskoodi on voimassa 29.8.2017 asti.

Tässä suora linkki Butik-O:n vegaanisiin tuotteisiin. Toivottavasti tykkäätte!

Kaupallinen yhteistyö Butik-O:n kanssa.

EDIT 27.7.2017: Alennuskoodin voimassaoloaikaa pidennetty alkuperäisestä heinäkuun lopusta elokuun loppuun saakka.

#hyvinvointi #kosmetiikka #deodorantti

Katso myös nämä tekstit