Blogi

Riisinuudelisalaatti

July 12, 2017

Olen viime aikoina hurahtanut täysin aasialaisiin makuihin ja erityisesti vietnamilainen makumaailma on löytänyt tiensä keittiööni. Taannoin Prahassa syömäni herkullinen vietnamilainen riisinuudelisalaatti toimi inspiraation lähteenä tälle reseptille ja sanoisin, että se vetää vertoja alkuperäiselle annokselle!

 

Tämä salaatti on ihana sekamelska erilaisia kasviksia, täysjyväriisinuudelia ja tofua, jotka yhdessä muodostavat suolaisen, kirpeän, happaman - ja totta puhuen jokseenkin täydellisen makumaailman 😉 Nyt ei muuta, kun kokkailemaan – herkkuhetkiä!

 

 

 

Riisinuudelisalaatti (kahdelle)

 

150 g täysjyväriisinuudelia

paketti marinoitua tofua (300 g)

2 isoa lehteä lehtikaalia

1 iso porkkana

½ kesäkurpitsa

2 kevätsipulin varret

tuoretta chiliä

tuoretta korianteria

½ dl cashewpähkinöitä

 

Kastike

 

1 limen mehu

2 tl soijakastiketta

ripaus kookossokeria

 

Valmista riisinuudelit paketin ohjeen mukaan ja aseta ne sivuun jäähtymään. Kuutioi tofu ja ruskista se pannulla. Poista lehtikaalista puuosa, silppua lehdet ja lisää ne tofun kaveriksi pannulle. Lisää lehtikaalin päälle hieman öljyä ja suolaa ja anna sen pehmetä jälkilämmöllä.

 

Pilko porkkana, kesäkurpitsa, kevätsipulin varret, chili ja korianteri. Paahda cashewpähkinöitä nopeasti pannulla, jotta ne saavat hieman väriä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää sitten kaikki ainekset lautaselle, sekoita ja nauti!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Katso myös nämä tekstit

Vegaanin lautasmalli

November 21, 2018

1/10
Please reload

Uusimmat tekstit
Please reload

Arkisto
Please reload

Hae asiasanoilla