Blogi

Buddha bowl


Kulhoruoat ovat suhteellisen uusi tuttavuus keittiössäni, mutta olen lyhyessä ajassa hurahtanut niihin täysin. Kulhon voi koostaa aineksista, mitkä kullakin hetkellä sattuvat kaapista löytymään ja jollain ihmeen kaupalla kaikki maut sointuvat aina ihanasti yhteen – olipa kulhossa tosiaan mitä tahansa! Tämä kyseinen buddha bowl on syntynyt juurikin tällä periaatteella ja tullut keittiööni jäädäkseen; se on värikäs, terveellinen ja superherkullinen… mutta eiköhän siirrytä jo reseptiosioon, niin pääset testailemaan tätä ihanuutta itse 😉

Yrttiperunat

10-15 uutta perunaa

1 tl kuivattua persiljaa

0,5 tl valkosipulijauhetta

0,5 tl rosmariinia (tai muuta yrttiä)

mustapippuria ja suolaa

oliiviöljyä

Lämmitä uuni 200 °C ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pese uudet perunat huolellisesti ja leikkaa ne sopivan kokoisiksi lohkoiksi. Siirrä perunat uunipellille ja lisää oliiviöljy sekä mausteet. Sekoita huolellisesti ja paista uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia. Anna perunoiden hieman jäähtyä ja nautiskele buddha bowlin osana!

Tofulehtikaalipaistos

1 paketti marinoitua tofua

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

3 isoa lehteä lehtikaalia

oliiviöljyä

paprikajauhetta

valkosipulijauhetta

mustapippuria ja suolaa

Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi ja kuori ja pilko sipulit. Lisää pannulle hieman oliiviöljyä ja paista tofukuutioita, kunnes ne alkavat ruskistua. Poista tällä välin lehtikaalista kovat puuosat ja silppua se sopiviksi paloiksi. Lisää sitten pannulle sipulit ja hetken päästä myös lehtikaali. Lisää lehtikaalin päälle hieman oliiviöljyä ja mausteita. Sekoita huolellisesti, jotta mausteet leviävät tasaisesti ja paista, kunnes lehtikaalit ovat hieman pehmenneet.

Laita perunat ja tofupaistos kulhoon ja täytä kulho lempikasviksillasi ja -dipilläsi. Omasta kulhostani löytyi tällä kertaa tammenlehtisalaattia, kurkkua, paprikaa, avokadoa ja seesaminsiemeniä – hummusta unohtamatta 😉 Ripottele päälle vielä seesaminsiemeniä ja nauti ihanasta, herkullisesta buddha bowlistasi!

#terveellinenruoka #proteiinipitoinen #gluteeniton #reseptit

Katso myös nämä tekstit