Blogi

Kikhernepastaa ja mustapapupyöryköitä

Toisinaan ruoanlaittoon on laittaa aikaa tunneittain ja silloin on ihana fiilistellä keittiössä vaikkapa viinilasillisen kera, kuunnella kuubalaisrytmejä ja antaa ruokien tekeytyä huippuunsa. Joskus ruokaa olisi kuitenkin saatava nopeasti, mutta mausta tai terveellisyydestä ei haluaisi tinkiä - ja siinä tämä resepti tulee mukaan kuvioihin!

Mustapapupyöryköiden ohje on alun perin Hesarin sivuilta bongattu ja siitä on muovautunut ajan saatossa yksi lemppariresepteistäni: se on superherkullinen, nopea ja täynnä ihania, terveellisiä aineksia! Tällä kertaa keitin pyöryköiden kaveriksi Tervensiltä testiin saatua runsasproteiinista kikhernepastaa, joka sekin valmistui hetkessä ja maistui herkulliselta pyöryköiden kera. Kaiken kaikkiaan ruoka valmistuu alle puolessa tunnissa, joten ei muuta kun kokkailemaan – ruoka on kohta valmista ;)

Mustapapupyörykät (noin 12 kappaletta) ja kikhernepasta

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

240 g huuhdeltuja mustapapuja

1 dl kaurahiutaleita

½ dl siemeniä (itse käytin kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä)

1 rkl soijakastiketta

½ tl chilijauhetta

1 tl paprikajauhetta

1 tl juustokuminaa

½ tl korianteria jauhettuna

loraus rypsi- tai oliiviöljyä

(1-2 rkl vettä, jos taikina tuntuu jähmeältä)

mustapippuria

150 g Tervens Kikhernefusillia

vettä

loraus oliiviöljyä

ripaus suolaa

Lämmitä uuni 200 °C ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kuori ja pilko sipulit ja kuullota niitä kevyesti pannulla. Mittaa sitten kuullotetut sipulit muiden ainesten kanssa kulhoon ja aja tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella (voit käyttää myös tehosekoitinta). Kastele käsiä hieman vedellä ja pyöritä taikinasta pieniä pyöryköitä. Paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia ja keitä sillä välin kikhernepasta. Keitä vesi ja lisää oliiviöljy ja suola. Lisää sitten kikhernepasta ja anna sen keittyä 2-4 minuuttia kiehuvassa vedessä. Kun pasta on valmis, valuta se ja tarjoile uunituoreiden mustapapupyöryköiden, tomaattikastikkeen ja lempikasvistesi kera!

Tomaattikastike mustapapupyöryköille

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

purkki tomaattimurskaa

tuoretta basilikaa

oliiviöljyä

ripaus kookossokeria

mustapippuria

suolaa

Kuori ja pilko sipulit ja kuullota niitä oliiviöljyssä pannulla, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää sitten tomaattimurska ja anna hautua hetki. Pilko tuoretta basilikaa mukaan haluamasi määrä ja mausta kastike mustapippurilla ja suolalla. Voit lisätä halutessasi myös muita kuivattuja yrttejä tai vaikkapa chiliä makua antamaan. Nauti mustapapupyöryköiden ja kikhernepastan kera!

Yhteistyössä Tervens Oy - saimme kikhernepastan testiin yritykseltä.

Alennuskoodilla VEGANFIT saat nyt 10% alennuksen kikhernepastoista Tervensin verkkokaupasta. Herkkuhetkiä!

#terveellinenruoka #herkku #proteiinipitoinen #gluteeniton

Katso myös nämä tekstit