Blogi

Intialainen kikhernepaistos

May 15, 2017

Heippa kaikille!

 

Olen Emmi, ravitsemustieteen opiskelija Helsingistä ja Vegan Fitnessin uusi ruokabloggaaja! Tulen kirjoittamaan tänne blogin puolelle vegaanisia herkkureseptejä sekä ravitsemukseen liittyviä tekstejä. Olisi ihana kuulla myös teistä, joten laitathan kommenttia, jos tulee mitä tahansa kysyttävää tai haluat vain moikata!

 

Tällä kertaa kokkaillaan ihanan mausteista kikherne-parsakaalipaistosta uunijuureksilla ja salaatilla höystettynä. Oma salaattini koostui tällä kertaa tummanvihreästä romaine-salaatista, pinaatista, kurkusta, avokadosta ja pellavansiemenistä, mutta voit koostaa lautasen tuoreosion myös omista lempivihanneksistasi!

 

Nyt ei muuta kun kokkailemaan – herkkuhetkiä!

 

 

 

Intialainen kikherne-parsakaalipaistos (neljälle)

 

1 punasipuli

3 valkosipulinkynttä

6 keskikokoista tomaattia (tai purkillinen tomaattimurskaa)

240 g huuhdeltuja kikherneitä

yksi keskikokoinen parsakaali

½ tl juustokuminaa

½ tl garam masalaa

½ tl kuivattua korianteria

oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

 

Kuori ja pilko punasipuli ja valkosipulit. Lisää pannulle hieman oliiviöljyä ja kuullota sipulit pehmeiksi. Pilko tomaatit tällä välin pienemmiksi paloiksi ja lisää ne pannulle (voit käyttää myös valmista tomaattimurskaa). Anna tomaattien hautua noin 20 minuuttia ja lisää sitten pannulle pilkottu parsakaali. Hauduta parsakaalia hetki ja lisää lopuksi kikherneet ja mausteet. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa. Nauti!

 

Uunijuurekset (neljälle)

 

6 keskikokoista perunaa

1 keskikokoinen bataatti

1-2 rkl oliiviöljyä

1 tl paprikajauhetta

½-1 tl valkosipulijauhetta

½ tl currya

¼ tl juustokuminaa

ripaus chilijauhetta

suolaa ja mustapippuria

 

Lämmitä uuni 200 °C ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pese juurekset, pilko ne sopiviksi lohkoiksi ja siirrä lohkot pellille. Lisää oliiviöljy ja mausteet ja sekoita, kunnes mausteet ovat levinneet tasaisesti. Paista juureksia noin puoli tuntia ja kääntele niitä hieman puolessa välissä. Jos haluat juureksista superrapeita, paista niitä hieman pidempään, mutta varo, että juurekset eivät pääse palamaan. Nauti kikherne-parsakaalipaistoksen kanssa (tai vaikka suoraan pelliltä…) 😉

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Katso myös nämä tekstit

Vegaanin lautasmalli

November 21, 2018

1/10
Please reload

Uusimmat tekstit