Blogi

Trooppinen hedelmäjäätelö

April 21, 2017

Miltä kuulostaisi herkku, jossa raaka-aineina käytetään pelkkiä hedelmiä ja mausteita? Aika hyvältä, eikö?

 

Loin hedelmäjäätelön, jossa ei käytetä eläinperäisiä tuotteita eikä lisättyä sokeria. Pelkästään hedelmien ja mausteiden aidot maut ja värit. 

 

Meillä syödään todella paljon tuoreita hedelmiä ja kasviksia. Joskus saattaa kuitenkin käydä niin, että jokin hedelmä on ylikypsymässä, eikä sitä ehdi syödä millään. En halua heittää ruokaa roskiin, joten kuorin, pilkon ja pakastan kaikki ylikypsyyttä lähentelevät hedelmät smoothieita ja jäätelöitä varten. Tämäkin resepti on koottu pakastimen aarteista.

 

Trooppinen hedelmäjäätelö (1-2 annosta)

 

1 kokonainen mango kuorittuna ja pilkottuna

5 tuoretta taatelia

2 pakastettua banaania

Pala tuoretta inkivääriä (noin 1 tl raastettuna)

Ripaus vaniljaa

(Vettä)

 

  • Kuori ja pilko hedelmät. Poista taateleista kivet. Kuori inkivääri ja pilko tai raasta se karkeasti. 

  • Laita mango, taatelit, inkivääri ja vanilja tehosekoittimen kannuun ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. 

  • Lisää sekaan pakastetut banaanit ja käytä konetta kovalla teholla, kunnes jäätelö on tasaista ja kuohkeaa. Lisää seokseen vettä, jos on tarve. 

  • Kaada jäätelö kulhoon ja koristele hedelmillä, marjoilla ja tuoreilla mintunlehdillä. Omassa kulhossani on limettiä, passionhedelmää, oman pihan vadelmia, pensasmustikoita ja minttua.

 

Ihania herkkuhetkiä!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Katso myös nämä tekstit

Vegaanin lautasmalli

November 21, 2018

1/10
Please reload

Uusimmat tekstit
Please reload

Arkisto
Please reload

Hae asiasanoilla