Blogi

Kotitekoiset raakapallerot


Millä korvata kallis raakapatukka? Raa'at patukat ovat yleensä laatuunsa nähden todella hintavia. En itse maksaisi 2 - 3 euroa patukasta, jonka ainekset ovat suhteellisen edullisia ja sen tekemiseen kuluu alle 5 minuuttia. Siksi teenkin patukkani itse! Tässä helpoin resepti tutti frutti-raakapallukoihin.

Raakapallerot (n. 15 palloa)

  • 2,5 dl kuivattuja hedelmiä

  • 2,5 dl pähkinöitä

  1. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista taikinaa ja pysyy kasassa, kun sitä puristelee.

  2. Muotoile taikinasta palleroita tai patukoita ja kuorruta halutessasi rouhitulla kookoksella.

Palleroissani on yleensä taateleita ja manteleita tai cashewpähkinöitä, mutta koska omistan kasvikuivurin, teen usein seoksia sesonkihedelmistä. Tässä seoksessa on mangoa, persimonia, ananasta ja aprikoosia.

Vinkki: Helpon proteiinipalleron saat, kun lisäät taikinan sekaan ruokalusikallisen tai pari vegaanista proteiinijauhetta. Proteiinijauheista kannattaa valita joko maustamaton tai vaniljanmakuinen, jotta jauhe ei maistu liian voimakkaasti läpi.

#reseptit #aamupala #herkut

Katso myös nämä tekstit